Foto: Region Nordjylland

Digitalt forsøg: Gå til lægen via telefonen mellem kl. 16 og 18

På Mors forsøger Region Nordjylland sig med at lade patienterne komme til lægen om eftermiddagen via en videokonsultation.

Borgere i regionsklinikkerne på Mors får nu mulighed for at gå til lægen udenfor normal arbejdstid. Der er i en forsøgsordning blevet åbnet op for, at de tilknyttede patienter mellem klokken 16 og 18 på hverdage kan tilbydes en fleksibel digital adgang til egen læge via løsningen ”Min VideoLæge”. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Videokonsultationerne er et supplement til fysisk fremmøde og fleksibiliteten håber regionen, kan komme mange forskellige borgere til gode.

- Med forsøget her vil vi afsøge, hvilke gevinster der er ved udvidet åbningstid. Det vil jo så samtidig også afdække eventuelle udfordringer, siger Eva Sejersdal Knudsen, der er direktør for Patientforløb og Økonomi i Region Nordjylland.

Det drejer sig blandt andet om at få erfaringer med potentialet i udvidet åbningstid set med borgerens øjne men også med øje for den daglige drift af en regionsklinik.

Erfaring fra over 1000 videokonsultationer

Ordningen har allerede været i brug på regionsklinikkerne på Mors i den almindelige åbningstid, og der har man allerede gennemført mere end 1000 videokonsultationer - primært med gode erfaringer.

Indtil videre har det blandt andet været konsultationer vedrørende attester, svar på undersøgelser eller blodprøver samt samtaler om psykiske lidelser, hvor konsultationen er foregået over video.

Al kommunikation mellem patienterne og klinikken er fortrolig. Videoforbindelsen er derfor krypteret, og samtalen bliver ikke optaget.

Projektet med de udvidede åbningstider er en del af Nye Veje, der er et udviklingsprojekt, som skal sørge for, at der udvikles nye sundhedsfremmende tiltag.