Vingegaard forklarer angreb

Jonas Vingegaard angreb sine konkurrenter på den sidste stigning fredag.

Længe lignede det en etape, hvor Jonas Vingegaard ikke ville gøre et stort væsen af sig. Men så med mindre end en kilometer til mål rørte han på sig – i et forsøg på at tage flere sekunder på sine konkurrenter.

- Nogen før havde prøvet at gøre det lidt hårdt, så jeg tænkte, at jeg lige ville se de andre an. Det kunne være, at nogle af dem havde en dårlig dag.


- Det var der så ikke. Og jeg tror også, at den sidste stigning måske ikke var lang og hård nok til at kunne gøre den store forskel, siger Jonas Vingegaard til TV 2 Sport.

Var det også lige for at fortælle de andre, at de ikke skal føle sig sikre på noget som helst?

- Nej, det var bare mere for at køre cykelløb og have det sjovt. Jeg elsker at køre cykelløb, og når jeg ser en mulighed, vil jeg gerne gribe den, lyder det fra danskeren.

Hurtig etape var ikke Jumbo-Vismas plan

6. etape blev kørt i et højt tempo – med 42,054 kilometer i timen i gennemsnit. Det var dog ikke ligefrem Jumbo-Vismas plan for etapen. Vingegaard havde håbet på en mere rolig dag i sadlen.

- Men Uno-X ville køre med om etapesejren, så de satte sig frem og førte, og så blev det en rigtig hurtige etape. Også fordi det tog halvanden times cykelløb, før udbruddet kørte, siger Jonas Vingegaard.

Skærmbillede 2023-06-09 141317
Foto: TV 2 SPORT

Selvom Vingegaard ikke lykkedes med at tage sekunder på sine konkurrenter, var han et stort smil, da han kom i mål.

Det skyldes ifølge Vingegaard selv, at han holdt fast i førertrøjen og samtidig fik besøg af hustruen Trine og datteren Frida.

Lørdag venter 7. etape, som Jonas Vingegaard glæde sig til. Der er tre stigninger på menuen – to uden for kategori og en enkelt kategori 1-stigning.


Seneste nyt

fra Nordjylland