LIGE NU:

Ingen mudderpøl: Beredskab og ekstra træflis sørger for tørre fødder

Nibe Festival har i år købt 300 kubikmeter ekstra træflis og taget helt nye forholdsregler, så regn ikke kan ødelægge stierne og festivalhumøret.

Torsdag formiddag var gæsterne på Nibe Festival forment adgang til selve festivalpladsen i et par timer, mens store maskiner baksede og regerede på skovstierne og på Hestepladsen foran Store Scene.

For når regnen for alvor sætter ind, har festivalens beredskab en klar køreplan, så Skalskoven ikke bliver forvandlet til en gigantisk, beskidt mudderkage, som man ellers kender det fra for eksempel North Side og Roskilde Festival.

- Når vi på den måde kan undgå, at folk skøjter rundt i festivalområdet, er det, fordi vi forbereder os grundigt. Og det har vi gjort siden 2007, hvor vi vitterligt var ved at regne væk, siger Peter Møller Madsen, leder af Nibe Festival.

 

Efter den ekstremt våde festival for 10 år siden tog man nemlig i bestyrelsen en beslutning om at oprette et såkaldt beredskab, som skal stå standby under festival, klar med gravemaskiner og træflis, hvis vejret ikke arter sig.

Og da vejrudsigterne allerede flere dage før festivalstart i år så meget dystre ud, blev den store tegnebog hevet frem og 300 kubikmeter ekstra træflis indkøbt.

- Jeg ved, at drengene her til formiddag har kørt cirka 100 kubikmeter ud på koncertpladserne og stierne. Og så tror jeg også, mange allerede har lagt mærke til, at vi har lagt stabilgrus ud på noget af stisystemet. Det har virket rigtig godt, synes vi selv, forklarer Peter Møller Madsen.

-Det allervigtigste for os er, at vi ikke giver vores gæster det indtryk, at vi bare giver fortabt, når vejret er dårligt. For hvis vi giver fortabt, giver de også fortabt, og så er festivalen ødelagt, fortsætter han.

Derfor er festivalens frivillige klar til at skifte træflisen ud, lige så tit som det skulle blive nødvendigt, så de næsten 16.000 daglige besøgende kan holde fødderne tørre. Også selv om vejret er vådt og surt.