LIGE NU:

Claus vil have flere til at spise is uden fløde

En passioneret ismand fra Thy har stor succes med at sælge vegansk is til landets store supermarkeder - is, helt uden fløde eller æg.

Forestil dig en blød og cremet is - lavet helt uden fløde. Det er svært, men Claus Sørensen fra Thisted har knækket koden. Hans is er lavet på plantebaserede ingredienser og salget går strygende.

- Når man har sagt is, så har man også sagt fløde, men jeg vil bare gerne knække den kode, som siger, at vi kan lave mindst ligeså god is uden fløde. Og det lader til, det er lykkes godt. Før havde vi i hvert fald travlt, men nu har vi rigtig travlt, siger Claus Sørensen, indehaver af Ismejeriet Thy.

Målet med hans veganske is-eventyr er, at få flere til at spise vegansk is. Ikke fordi den er vegansk, men fordi den smager endnu bedre, end is der er lavet på fløde. 

- Kan jeg få hende, der er vegansk og ham, der ikke kan tåle mælk og så faderen i en familie, som elsker is - kan jeg få dem til at købe den samme is, så tror jeg på, vi når langt med det her, siger Claus Sørensen.

 
 
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Producerer dobbelt så meget som forventet

I ti år har Claus Sørensen levet af at lave is, men for to år siden købte han sit eget lille ismejeri i Thisted. Ideen om vegansk is kom, fordi en kunde ville have den traditionelle fløde-ismand til at lave det - og den udfordring tog han imod. Det gode resultat overrasker også ham.

- Jeg fandt ud af, at når jeg brugte havre, så kom der en god cremethed frem. Og da jeg så begyndte at blande det med fedtstof og olier, så blev selv jeg, der har været i isverdenen i ti år, helt i tvivl - er du nu sikker på, at det virkelig er rigtigt, at det smager så godt uden fløde, siger Claus Sørensen.

Alle ingredienser skal være veganske, og de er ikke lette at skaffe. Derfor får Claus blandt andet specialproduceret vegansk fodge-karamel i Frankrig.

- Det er meget mere besværligt, men det må ikke være negativt, at det er plantebaseret. Det skal være noget godt, og det er det i det her tilfælde, siger Claus Sørensen. 

 
 
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Noget tyder på, at Claus Sørensen har fundet den gyldne is-åre. I hvert fald producerer ham og hans to ansatte i øjeblikket 10.000 veganske bøtter is om dagen.

- Hele dagens produktion bliver hentet og kørt ud til detailkædernes lager, og så i morgen tidlig er der tomt herinde igen, og så starter vi bare forfra – så er det en ny variant, og sådan kører det bare lige i øjeblikket, og det er jo helt fantastisk, siger Claus Sørensen.

Det går så godt, at udlandet også har fået øjnene op for Claus’ veganske eventyr. Han er blevet kontaktet af flere udenlandske virksomheder, som ønsker at sælge hans veganske is-drøm. 

mosbjerg 3

play Familie holder ferie som i gamle dage: - Det er et helt andet nærvær

trine kammersgaard tvmidtvest

Giftig blomst breder sig i landskabet: Engbrandbægeren er giftig for husdyr

20200514-122913-L-1920x1190we

play Bør efterskoler kræve elever vaccineret? Forsker og forstander er uenige

def_thumb,50_percent

play Kvinde sigtes for drabsforsøg i Hirtshals

mosbjerg 3

play Familie holder ferie som i gamle dage: - Det er et helt andet nærvær

trine kammersgaard tvmidtvest

Giftig blomst breder sig i landskabet: Engbrandbægeren er giftig for husdyr

Til forsiden

Til forsiden