SENESTE NYT:

1. Division giver bolden op i weekenden: Tre nordjyske hold melder klar

I år er Nordjylland særdeles godt repræsenteret i den næstbedste danske fodboldrække. Oprykkerne fra Jammerbugt FC, det mandskabs-tynde Vendsyssel FF og Hobro IK med deres otte nye spillere, står alle overfor udfordringer i den første del af den kommende sæson.

Fredag går det løs. Klokken 18.30 er der kickoff mellem FC Fredericia og Hobro IK, der dermed spiller åbningskampen i den danske 1. division. Og Hobro IK er bare et af tre nordjyske mandskaber, der i løbet af det næste års tid kæmper om pointene. Jammerbugt FC og Vendsyssel FF er også med i næste sæson.

De tre klubber starter sæsonen med tre forskellige udgangspunkter for sæsonen - og ikke mindst forskellige udfordringer i den første del af sæsonen.

5c43543169542f4e8678b52aa0985e319b43b6e2
Foto: TV2 Nord

Klassens nye dreng

Jammerbugt FC er klassens nye dreng. Det er ti år siden klubben senest var i den næstbedste danske fodboldrække, dengang under navnet Blokhus FC, og holdet træner om aftenen, fordi deres spillere ikke alle spiller fodbold på fuldtid.

- Vi er spændte, og vi glæder os til at få første frugt af det stykke arbejde, vi lavede sidst år da vi rykkede op. Så nu vil vi gerne i gang med sæsonen, siger Bo Zinck, Cheftræner for Jammerbugt FC.

Han har fået nye udfordringer i forbindelse med oprykningen fra 2. til 1. division.

- Vi har hentet en del nye spillere, også nogle udlændinge, så der har været en del praktiske ting, der ikke har haft noget med fodbold at gøre. Ting som opholdstilladelser, spillertilladelser og indkvartering har fyldt mere end det plejer, siger Bo Zinck.

Jammerbugt FC
Foto: TV2 Nord

Klubben overraskede de fleste med oprykningen sidste sæson, og nu er målet klart for cheftræneren:

- Det ville være fem gange større, hvis vi kunne overleve i denne liga, så det er vores første målsætning, siger han til TV2 Nord, og fortsætter:

- Men vi skal også ud og spille med de andre. Vi vil ikke være en prygelknabe, som de andre vinder over i hver kamp, for vi ved, vi kan spille med, hvis vi rammer vores gode dage, siger han.

Højere målsætning

Længere sydpå i Hobro IK er man også ved at være klar til kamp. Hobro IK har været en del af de to bedste danske fodboldrækker siden 2016, så her er målsætningen for denne sæson noget højere end i Jammerbugt FC.

- Vi vil rigtig gerne være et af de 18 bedste fodboldhold i Danmark. Det vil sige en top seks i vores liga, siger Martin Thomsen, der er ny cheftræner i Hobro IK.

Cheftræner, Martin Thomsen, gæster sammen med resten af holdet Fredericia i sæsons første kamp fredag klokken 18.30.
Cheftræner, Martin Thomsen, gæster sammen med resten af holdet Fredericia i sæsons første kamp fredag klokken 18.30.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard / TV2 Nord

Foruden den nye cheftræner har Hobro IK hentet ikke mindre end otte nye spillere denne sommer. Og det kan vise sig at være en udfordring tidligt i den kommende sæson.

- Vi har en gruppe med rigtig mange nye spillere, og det kommer til at tage tid, før de alle kommer til at spille deres bedste spil. Vi skal komme godt fra start, og vi skal have point fra start, men vi skal også være realistiske, og med så mange nye spillere, kommer der til at gå lidt tid, før vi rammer vores topniveau som hold, siger Martin Thomsen.

Turbulent tid for Vendsyssel FF

Det tredje nordjyske hold, som også er en del af NordicBet Ligaen, som den officielt hedder, er Vendsyssel FF fra Hjørring. Vendsyssel FF har været igennem en turbulent tid med skiftende ejere og en usikker fremtid. Og det har også haft en effekt på holdets sæsonforberedelser.

- Vi er kommet noget senere igang end normalt, da der har været en del, der skulle ordnes og falde på plads, siger Cheftræner Henrik Pedersen.

Klubben mangler spillere, for i skrivende stund har de kun 14 spillende. Og et normalt hold har mellem 18-20.

- Det er klart, vi har ikke 1. divisions største hold målt på antal spillere. Dem skal vi have fundet, og de kommer til at falde ind drypvis. Det er både for at få flere spillere, men også for at forstærke truppen, siger Henrik Pedersen.

Vendsyssel FF
Foto: TV2 Nord

- Klubben har stadig en del udfordringer efter en schweizisk ejer i løbet af foråret og sommeren både købte og solgte klubben igen.

- Vi har en masse ting på to-do-listen, men jeg synes vi har fået ordnet rigtig meget i den korte tid, vi har haft til det.

Alle tre nordjyske hold starter sæsonen med en udebanekamp. Hobro skal en tur til Fredericia, Jammerbugt gæster Hvidovre, og Vendsyssel har en svær kamp i vente mod Esbjerg.

Sæby Bakker6

S står fast: Der er ikke behov for en ny vej til Sæby Bakker

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

100820 Retten i Aalborg

Stjal bloklys, kondomer og penge: 38-årig tiltalt for to røverier samme dag

25_seconds

play Lun efterårsdag ender med solskin mange steder

Sæby Bakker6

S står fast: Der er ikke behov for en ny vej til Sæby Bakker

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

Til forsiden

Til forsiden