01:16

Det var ikke noget sjovt syn, der mødte Robert Bedsted, da han fik sko og strømpe af efter en tung vandring tirsdag på Hærvejen - der var trukket en flænge i hælen. Foto: Robert Bedsted

1 af 2

160km: Flænge i akillessenen kan sætte vandring over styr

Dagens tur for Robert Bedsted og Bruno Stagsted går fra Hune til Slettestrand. Men en flænge i Roberts akillessene gør vandringen besværlig.

En ualmindeligt tung fod og en strømpe smurt ind i blod. Det var med god grund, at journalist Robert Bedsted tirsdag syntes, at turen var lang og hård. Det opdagede han tirsdag aften, da han trak af sko og støvler inden sengetid i Hune, hvor TV2 Nords to udsendte nu er nået til på deres 160 kilometer lange vandring ad Hærvejen.

Det viste sig nemlig, at der ikke bare var tale om en vabel, men derimod en decideret flænge i journalistens akillessene på hælen. Noget, der fik Robert Bedsted til at bruge ordet "krise".

- Men det stopper os ikke. Vi går klokken otte i morgen tidlig (onsdag, red.), og så satser vi på, at vores førstehjælpskundskaber kan holde sammen på skidtet, siger Robert Bedsted.

Fotograf Bruno Stagsted er heller ikke gået fri af skader - han døjer med en vabel ved en negl. Ingen går fri på Hærvejen, som de selv siger. 

I dag man kan møde de to vandrere på ruten fra Hune til Slettestrand. Her kommer de blandt andet forbi Tranum og Klithuse og igennem Fosdalen og de blå bjerge. Der venter allerede overnatning ved Slettestrand, og Fosdal Huse har lovet kaffe og kage. Alle er velkomne til at møde dem på ruten - eller man kan følge med på TV2 Nords facebookside, hvor der sendes live dagen igennem.