LIGE NU:

19-årig, der blev skudt af politiet, ud af respirator København

Der går lang tid før 19-årig, der blev ramt af politiskud i Hanstholm, kan afhøres af statsadvokat

Den 19-årige, der i fredags blev såret af tre skud fra en politipistol i Hanstholmcentret, er kommet så meget til hægterne, at lægerne på sygehuset i Aalborg tirsdag går i gang med at vække ham af den bevidstløse tilstand, som han er blevet holdt i, siden han blev indlagt.

Der vil dog gå mange dage, før hans tilstand er så god, at statsadvokaten kan spørge, om han vil give sin version af de begivenheder, der endte med, at han blev ramt af to skud i benet og et i skulderen. Vicestatsadvokat Christian Schou fra statsadvokaturen for Midt-, Vest og Sydøstjylland forudser, at han må vente til begyndelsen af næste uge, før han kommer til at tale med den 19-årige.

I mellemtiden har personale fra statsadvokaturen afhørt politifolk, reddere og andre vidner til skuddramaet. Der er gennemført tekniske undersøgelser i centret, og der er hængt opslag op i centret for at få flere vidner til at melde sig.

Sidste år affyrede politiet 74 skud. Det var dobbelt så mange som året før og det højeste tal i seks år. Syv personer blev ramt, og heraf døde de fire.

/ritzau/