LIGE NU:

29-årig serie-brandstifter idømt to års fængsel

Retten i Aalborg har torsdag idømt en 29-årig mand to års fængsel for otte tilfælde af brandstiftelse i december sidste år.

En 29-årig mand fra Aalborg gik 3. december sidste år gennem Aalborgs vestby og gennem centrum. Undervejs startede han hele otte brande, som han nu skal to år i fængsel for.

Den 29-årige startede den første brand i Dannebrogsgade kort før klokken 21 og blev anholdt kort før midnat i Søndergade - syv ildspåsættelser senere.

Den 29-årige erkendte i Retten at have sat ild til et træskur i en baggård i Peder Skrams Gade, og kunne derudover erkende et forhold mere. Han blev imidlertid dømt for alle otte tilfælde i det videoovervågning og en detaljeret vidneforklaring kunne placere ham omkring de øvrige brande.

- Han fortalte at han var gået fra sit hjem med en sodavandsflaske fyldt med sprit, fordi han ville sætte ild til noget. Han vidste i første omgang ikke hvad han ville sætte ild til, men det var hans hensigt, siger anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi.

Den 29-årige er tidligere straffet for ildspåsættelser og var også tiltalt for tre containerbrande i november 2014. Dem blev han dog frifundet for.

- Der blev også lavet en mentalerklæring på manden, som viste at han er egnet til almindelig straf, så nu skal han i fængsel, fortsætter anklageren, der har store roser til de efterforskere, der har ført sagen til retten.

- De tog den 29-årige med ud til alle stederne og lavede det man kalder en kognitiv afhøring på ham. De hængte sedler op i nærheden af alle brandstederne og efterlyste vidner, de ledte efter DNA-spor og fingeraftryk. Det hele var desværre uden held, men det var virkelig en indsats udover det sædvanlige, siger Thomas Klingenberg.

Den 29-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.