LIGE NU:

30-årig dømt for manddrab

En 30-årig mand blev i dag i byretten i Aalborg dømt for manddrab. Hans forsvarer gik efter en mildere straf.

Ifølge forsvarer, Lars Thousig Jensen, skulle hans klient kun kendes skyldig i vold med døden til følge, da det var en ubevidst handling han udførte. Det modsatte retten sig i dag, og han blev i stedet dømt for manddrab.

Hændelsen skete den 17. august 2009 ved 23 tiden, hvor politiet blev kaldt ud til et færdselsuheld i Nørresundby, fordi et vidne havde set en mand vælte på en knallert. Det viste sig imidlertid, at manden var stukket flere gange i brystkassen og i ryggen med en kniv, og han var død inden Falck nåede frem.

Efterfølgende fandt politiet blodspor i en nærliggende opgang og lejlighed, hvor den tiltalte opholdt sig sammen med en tredje person. De konfiskerede ved samme lejlighed to kokkeknive fra lejligheden, den ene med en klinge på 18,5 cm. og den anden med en klinge på 20,5 cm.

Talsmanden for anklageren, Michael Møller Hansen, vicestatsadvokat for Nord- og Østjylland er til gengæld tilfreds med dommen.

-Det var hvad vi gik efter. Tiltalte havde indrømmet, at han udøvede vold med døden til følge, men blev så dømt for manddrab, som vi gik efter. Vi vil ikke udtale os om straffens ønskede længde, men kan fortælle, at strafudmålingen er fra fem år og til livstid, siger Michael Møller Hansen til TV2/Nord.

Det afgøres på fredag, hvad straffens længde bliver fastsat til.