LIGE NU:

34 tilbageholdt ved demonstration i Aalborg

Politiets taktik for at forhindre ballade mellem antiracister og stærkt højreorienteret netværk

Da den stærkt højreorienterede alliance Anti-jihad Danmark lørdag holdt demonstration i Aalborg valgte politiet at tilbageholde 34 moddemonstranter.
Hos Nordjyllands Politi oplyser man, at der var lidt tumult i gaderne forud for den lovligt anmeldte demonstration, men at det ikke kom til direkte opgør mellem demonstranter og moddemonstranter. Politiet valgte at anholde to for at have overtrådt ordensbekendtgørelsen og tilbageholdt med politiloven som middel derefter yderligere 34 antiracister rent præventivt for at undgå ballade.
De blev løsladt igen, da de cirka 50 demonstranter fra Anti-jihad Danmark havde afsluttet demonstrationen, der var vendt mod "indvandrebanders hærgen", som arrangørerne skriver.
Anti-jihad Danmark er ifølge egne oplysninger en sammenslutning af Stop Islamiseringen af Danmark, Nationale Danskere, I Media, Frit DK og Frie Danske Nationalister.
Stop Islamiseringen af Danmark har flere gange tidligere fået nej til at demonstrere, da politiet forskellige steder i landet har frygtet uro. I juni sidste år gik det galt i Århus, da det kom til uroligheder under en demonstration i Gellerupparken.
/ritzau/