380 bilister fik bøde med hjem

Foto: TV2/Nord

En uges trafikrazzia gav pote og fælden klappede for 380 bilister, der fik bøder til 500 kroner stykket med hjem.

Nordjyllands Politi satte hårdt ind mod bilister i hele sidste uge, der kørte uden sele eller talte i mobil, mens de kørte bil.

Størstedelen af bøder blev givet til bilister, der ikke havde husket selen, selvom mobilsnak fortsat er et stigende problem.

- Antallet af bøder er cirka det niveau, vi kender fra tidligere razziaer, men der bliver givet flere og flere bøder til folk, der taler i håndholdt mobiltelefon, siger vicepolitiinspektør Ole Schmidt fra Den Operative afdeling ved Nordjyllands Politi til Nordjyske Medier.

Når der bliver skrevet eller snakket i mobil under kørslen er bilisten ikke bare til fare for sig selv, men i høj grad også andre trafikanter. Det er bekymrende synes Ole Schmidt.  

- Dem der glemmer sikkerhedsselen eller taler i mobiltelefon, kan lige så godt få det lært, for det er noget vi fokuserer meget på i vores almindelige kontroller, siger vicepolitiinspektøren.

Det er med at få det lært, for fra 2012 stiger bøden for at tale i håndholdt mobiltelefon, imens du kører fra 500 kroner til 1500 kroner.

Forsiden lige nu