Seneste nyt:

"4-årig" dreng tvunget i almindelig folkeskole

Selvom Markus Weiss sprogligt og mentalt er på niveau med en 4-årig, vil Frederikshavn Kommune vil sende ham i en almindelig folkeskoleklasse.

Markus Weiss kan knapt nok selv gå på toilettet og har svært ved at tale. Alligevel vil Frederikshavn Kommune sende ham i en almindelig folkeskoleklasse. Familien har i flere omgang forsøgt at overtale kommunen til, at drengen måtte starte i specialklasse, men forgæves.

- Det er hårdt at stå model til. Min dreng kan jo knapt nok klare sig i en børnehave med fast støttepædagog - hvordan skal det så ikke blive i en almindelig folkeskoleklasse med en masse andre børn omkring sig, siger Gry Weiss, der er mor til Markus.

Drengens børnelæge gennem flere år, Olav Bennedbæk, sendte for et halvt år siden en indsigelse til Frederikshavn Kommune, men den har kommunen endnu ikke svaret på.

- Det overrasker mig meget, at kommunen endnu ikke har reageret. Jeg venter jo på svar, så vi kan lave en færdig undersøgelse af drengen. Jeg synes, det er synd for drengen og hans familie, at de bliver behandlet på den måde, siger han.

Frederikshavn Kommune forklarer afvisningen til specialklassen med, at der endnu ikke er lavet en færdig udredning af drengen - og at han ikke bor i skoledistriktet. Det er til trods for, at både pædagoger og en psykolog har peget på, at et specialtilbud ville være langt det bedste for drengen.

Til daglig har Markus haft en fast støttepædagog i børnehaven - og familien frygter nu, at det går helt galt med drengen.

- Han fungerer jo ikke socialt i forvejen. Jeg er virkelig bange for, at han kommer til at isolere sig fuldstændig - og at han kommer til at lide et kæmpe nederlag, siger Gry Weiss.

Familien fik afslag på specialklassen i februar måned. I denne uge fik familien endnu et afslag efter igen at have søgt om plads i en specialklasse.

Frederikshavn Kommune svarer på kritikken i vores udsendelse i aften klokken 19:30.