Seneste nyt:

44-årig tiltalt: Mishandlede kvinder i 10 år

En 44-årig mand er tiltalt for gennem mere end 10 år, at have mishandlet adskillige kvinder på flere adresser i Nordjylland og andre steder i Jylland

Manden blev anholdt sidste efterår i en landsby i Vendsyssel, hvor han i en længere periode havde udsat en kæreste for systematisk mishandling. Kvinden blev blandt andet frihedsberøvet, voldtaget og gennembanket og fik til sidst hældt ætsende væske i skridtet, så hendes underliv blev ødelagt.

Naboerne i Landbyen fatter ikke at det kunne komme så vidt.

- Han må jo være syg, når han kan finde på sådan noget. Mit første indtryk af manden var ellers at han var både charmerende og meget hjælpsom, så det er et chok at opdage, hvad der i virkeligheden er sket, siger naboen, som af hensyn til navneforbud i sagen optræder anonymt.

Ifølge politiet er der en god grund til, at manden kunne begå sine grove mishandlinger gennem hele ti år før han blev anholdt.

Anklager Peter Rask siger:

- Vi skal jo først have en anmeldelse, før vi kan gå ind og efterforske en sag, så jeg mener ikke man kan bebrejde hverken politi eller anklagemyndighed noget i sagen.

Sagen kommer for Retten i Hjørring sidst i september måned. Manden og en kvindelig medtiltalt er tiltalt for hele 53 forhold, hvor de groveste altså drejer sig om voldtægt og mishandling.

Anklagemyndigheden vil på baggrund af en udtaltelse fra Retslægerådet forsøge at få den 44-årige idømt forvaring - straffelovens strengeste straf, fordi de vurderer, at han er farlig.