Arkivfoto Foto: Per Frank Paulsen

7-årig pige udvises

Retten i Hjørring vil ikke lade syvårige Im blive i Danmark.

Syvårige Im Nielsen og hendes mor Suthida fra Aabybro har i dag modtaget en rigtig kedelig besked. Retten i Hjørring har i deres kendelse valgt at opretholde Udlændingestyrelsens afgørelse om at Im og hendes mor Suthida Nielsen skal udvises af Danmark og rejse tilbage til Thailand, der er deres hjemland.

Grunden til at sagen har været for retten, er at Im har boet cirka halvdelen af sit liv i Danmark, ikke taler thai og er rigtig godt integreret i Danmark, hvor hun går i første klasse på Aabybro Skole. Familien mener altså selv, at deres tilknytning til Danmark er klart større end til Thailand.

Udvisningssagen tager sit udspring efter at Ims papfar og Suthidas mand Johnny døde af kræft sidste år. Uden Johnny som en del af familien var mor og datters tilknytning pludselig størst til Thailand, mente Udlændingestyrelsen

Retten behandlede sagen 20. september efter at både Udlændingestyrelsen og Udlændingenævnet havde besluttet, at Im og Suthida ikke måtte bo i Danmark mere. Siden da har dommeren haft sagen på sit bord for at kunne tænke rigtig godt over kendelsen.

- Det man godt kan frygte, når to administrative instanser har truffet afgørelse, er at dommeren bare siger det samme. Så det er betryggende at dommeren nu tager den med op på sit bord og overvejer sagen i tre uger. Det er jeg rigtig tryg ved, sagde Jens H. Bech, der er advokat for Suthida og Im Nielsen dengang.

Jens H. Bech holder i øjeblikket ferie, og det har derfor ikke været muligt at få en kommentar til kendelsen. Af denne årsag vil familien Nielsen også først når de har talt med deres advokat tage stilling til om kendelsen skal kæres til landsretten, der i så fald vil blive deres allersidste chance for at opnå opholdstilladelse i Danmark.