LIGE NU:

73 ansatte i skoler og børnehaver mister jobbet

Hjørring Kommune melder mandag eftermiddag ud, at 73 medarbejdere i kommunens skoler og daginstitutioner mister jobbet.

Det koster 73 ansatte på skole- og dagtilbudsområdet jobbet, at Hjørring Kommune gennemfører besparelser for 175 millioner kroner. Det melder kommunen mandag eftermiddag ud.

Det er 30 lærere, 28 pædagoger, tre pædagogmedhjælpere og 12 tekniske medarbejdere som rengøringspersonale og pedeller, der mister jobbet som følge af besparelserne. De berørte medarbejdere er mandag blevet varslet om deres opsigelse.

De 73 medarbejdere er organiseret under FOA, 3F, HK, BUPL og Danmarks Lærerforening. De faglige forbund har i flere måneder forhandlet med Hjørring Kommune om, hvilke konsekvenser besparelserne på skole- og dagtilbudsområdet ville få for deres medlemmer.

- Vi er naturligvis kede af, at det er nødvendigt at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere, og det er en tung dag for mange. Netop derfor er jeg meget tilfreds med, at vi er lykkedes med at lave en tryghedsaftale med alle de berørte faglige organisationer, siger formanden for Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Kasper Maarup Andersen (Konservative).

Besparelserne i Hjørring Kommune betyder, at fem skoler og tre daginstitutioner lukker.