Foto: Tv2nord.dk

800.000 kroners kridtoptegning til Højesteret

Sag om optegning af kridtstreget til 800.00 skal i dag for Højesteretten

Jetsmark Idrætsforening fra Jammerbugt Kommune prøver i dag for tredje gang at overbevise retssystemet om, at det er kommunen, der skal betale for at kridte fodboldklubbens baner op, det skriver P4 Nordjylland.

Efter idrætsforeningen tidligere har tabt ved de to lavere retter skal sagen i dag for Højesteret.

For at få retten på deres side har idrætsforeningen i dag taget både DGI, Danmarks Idrætsforbund og Danmarks Firmaidrætsforbund med på råd fra sidelinjen.

Sagen om kridstreger startede i 2007 og drejer sig om en anslået udgift på 800.000 kroner årligt til opkridtning af 59 fodboldbaner.

Hvis fodboldklubben taber, kan sagen få pricipiel betydning for alle landets idrætsklubber og i det hele taget for, hvordan folkeoplysningsloven forvaltes i kommunerne. Det vurderer Jetsmark Idrætsforenings advokat, Ole Borch. Ifølge ham betaler seks ud af ti danske kommuner i dag hele udgiften ved vedligehold af baner.
Men det vil kommunerne måske forsøge at slippe for, hvis den nordjyske klub taber i Højesteret, frygter advokat Ole Borch. Og ikke bare sportsklubber, men alle foreninger, der får støtte efter folkeoplysningsloven, risikerer at blive ramt.

Højesteret ventes af afsige dom 28. marts.