LIGE NU:

AaB får ikke glæde af topscorer i foråret - skifter øjeblikkeligt

FC København udnytter klausul i aftalen med AaB, så Mikkel Kaufmann skifter til FCK med øjeblikkelig virkning og ikke til sommer.

Mikkel Kaufmann er nu officielt fortid i AaB, efter at FC København har udnyttet en klausul i aftalen med nordjyderne, der betyder at den 19-årige topscorer skifter til københavnerne med det samme.

- Det var ønske fra FCK, at overgangen skete allerede nu, og i den forbindelse er vi blevet enige om en aftale, der kompenserer os på fair vis, siger Thomas Bælum, direktør i AaB, i en pressemeddelelse.

For en uge siden indgik AaB og FC København en transfer pr. 1. juli 2020 af angrebstalentet Mikkel Kaufmann – en transfer der er AaB’s tredjestørste nogensinde og angiveligt den næststørste handel to danske klubber imellem.

- Vi vil gerne være helt sikre på, at vi er dækket godt ind på alle positioner i foråret, og derfor har vi besluttet at hente Mikkel ind allerede nu, siger manager Ståle Solbakken til FCK's hjemmeside.

Det betyder også, at Mikkel Kaufmann forlader træningslejren med AaB og støder til FCK's træningslejr. 

- Det har hele tiden været en option i aftalen, hvis vi ønskede det. Nu får vi mulighed for at arbejde med Mikkel på træningslejren, og han får gode betingelser for at komme ind i truppen og klubben på en god måde, siger Ståle Solbakken.

Kaufmann er derfor nu på vej fra AaB's træningslejr i Sydspanien for at underskrive de nødvendige papirer, hvorefter han slutter sig til FCK-truppen i Portugal allerede i dag.

- AaB vil altid være en del af mig, og jeg vil gerne takke alle i klubben for den måde, de altid har behandlet mig på og ønsker AaB alt det bedste fremover, lyder det fra Mikkel Kaufmann.

Dermed tager Kaufmanns femårige kontrakt med FCK også sin begyndelse fra nu og den udløber med udgangen af 2024.

På trods af kompensationen til AaB ved det hurtige skifte fastholder nordjyderne forventningerne om et resultat i 2020 i niveauet minus 8-13 millioner kroner.