Foto: Jesper Christiansen

AaB tog point i Brøndby

Trods en mand i overtal i over en halvleg fik Brøndby kun 1-1 hjemme mod AaB i Superligaen.

Auri-effekten har ikke ramt Brøndbys kriseramte fodboldhold endnu. I Auri Skarbalius' superligadebut som Brøndby-træner blev det søndag blot til 1-1 hjemme mod AaB til trods for, at værterne spillede over en halvleg med 11 mod 10.

Havde det ikke været for udvisningen af AaB-anfører Kjetil Wæhler mod første halvlegs afslutning, kunne det være endt med en ny nedtur for Brøndby, der på det tidspunkt var bagud 0-1.

Udvisningen kostede tydeligt AaB dyrt, og Brøndbys store spilovertag efter pausen resulterede trods alt i det ene point.

Skarbalius stod konstant ved sidelinjen og kommanderede med sine spillere. Der blev klappet, råbt og fægtet med armene fra den nytiltrådte træner, men det hele var lidt forgæves. Brøndby-spillerne er for tiden blottet for selvtillid, og der skal ikke megen modgang til, før det hele er i ruiner. Spillet er ikke godt at se på. Ingen kreative offensive idéer og
fejlafleveringer præger Brøndby-holdet.

Landsholdsspiller Michael Krohn-Dehli, der er med i opløbet til at blive årets spiller i Danmark, er et godt eksempel på, at det bare ikke kører.

Han leverede et fint skud mod mål i første halvlegs sidste sekunder, men inden da var han ligeså toneangivende som landsholdskollegaen Dennis Rommedahl, som startede på bænken - formentlig på grund af et drilsk knæ.

Efter pausen spillede han sig dog en del op, og han lagde blandt andet op til Mikkel Thygesens 1-1-udligning.

AaB's Lasse Nielsen havde bragt udeholdet foran 1-0 på et hovedstød efter lidt over en halv times spil.

Kort før scoringen var en del af Brøndbys mest trofaste fans udvandret fra stadion i noget, der lignede en aftalt aktion mod formand Per Bjerregaard, som måtte finde sig i "Per Bjerregaard Raus"-sange.

Lidt optur for Brøndby kom der få minutter efter AaB's 1-0-mål, da nordjydernes forsvarschef Kjetil Wæhler fik direkte rødt for en nødbremse.

AaB ligger placeret lige under topholdene i Superligaen.

/ritzau/