LIGE NU:

AaB vælger kølig transferstrategi

AaB vil ikke kaste sig ud i en vild oprustning af truppen til et DM-kapløb med FCK. Som udgangspunkt skal holdet ikke noget i næste transfervindue.

Når transfermarkedet igen åbner til januar, er der noget nær garanti for, at sportschef, Lynge Jacobsen, lader spenderebukserne blive i klædeskabet. Den 57-årige nordjyde har ingen planer om yderligere forstærkninger til den trup, der lige nu deler SAS Ligaens førsteplads med FC København med fire point ned til nærmeste forfølger.

- Vi har ikke så voldsomt travlt med at hente nogen ind, hvis der ikke er nogen, der rejser. Vi har en trup, der fungerer rigtig godt og også udvikler sig i øjeblikket. Selvfølgelig kan det være vigtigt at få nye spillere ind, men det er lige så vigtigt at uddanne dem, vi har. Jeg håber på, at vi kan beholde truppen, som den er - i hvert fald frem til sommer, siger Lynge Jacobsen, der dog erkender, at svenskeren Mattias Lindström, hvis kontrakt udløber til sommer, synes tabt for klubben.

Den nordjyske sportsdirektør peger på, at spillertruppen til januar vil være på 26-27 spillere, og i den trup ser han stadig store muligheder for, at flere unge spillere kan tage store trin på udviklingsstigen. Han anerkender dog samtidig, at transferaktiviteter i de konkurrerende klubber kan forrykke indtrykket af egen styrke.

- Om vores trup er stærk nok, kommer selvfølgelig også an på, hvad de andre gør. Men hvis ikke der er nogen af vores, der rejser, så bliver det meget lidt, vi kommer til at foretage os, siger sportsdirektøren, der ud over kvalifikationen til Uefa Cuppens gruppespil kan glæde sig over, at hans hold blot har tabt en enkelt SAS Liga-kamp over de seneste tre måneder.

- Når vi har en trup, der fungerer rigtig godt, så skal man nogle gange passe på med at ændre for meget på den, lyder Lynge Jacobsens filosofi.

/ritzau/

160421 Henning Bagger vejr

Sol og varme til store dele af landet

160421 bil

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

40_percent

play Sparekasse vil kickstarte foreningslivet med en million kroner

80_percent

play Stor aftale om yderligere genåbning på plads: Her er overblikket

160421 Henning Bagger vejr

Sol og varme til store dele af landet

160421 bil

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

Til forsiden

Til forsiden