LIGE NU:

Aalborg bliver badminton-centrum

Aalborg bliver centrum for uddannelsen af danske badmintontrænere.

Det er Aalborg Sportshøjskole, der tilbyder uddannelsen i samarbejde med Dansk Badminton Forbund. Det oplyser P4 Nordjylland.

Og netholder er det danske landsholds tidligere assistenttræner Claus Poulsen, der mandag tiltrådte som pædagogisk afdelingsleder på sportshøjskolen.

- DBF har blåstemplet uddannelsen, der kan få stor betydning for udviklingen af badmintonsporten i hele landet. men også i Nordjylland, hvor de lokale klubber vil få glæde af vore elever, forudser Claus Poulsen.

Han har selv fungeret som landstræner i Holland, Australien og Danmark på baggrund af sin uddannelse på Danmarks Trænerskole. Skolen gik i betalingsstandsning i 2003, og siden overtog Aalborg Sportshøjskole dele af trænerskolens tilbud. Bare ikke badminton-delen.

- Men nu giver vi det en chance igen, siger Claus Poulsen der kalder tilbuddet en unik mulighed for at få en certificeret uddannelse på 42 uger. I dag kan det tage mellem 3 og 7 år at få en tilsvarende trænereksamen.

Sportshøjskolen tilbyder i dag seks forskellige træneruddannelser, men flere kan være på vej - ud over badminton.

- Det er helt sikkert noget vi vil kigge på fremadrettet, siger Claus Poulsen.

Sportshøjskolen har øget elevtallet i de seneste år, og har næsten 100 elever i dette skoleår. Højskolen er bygget op omkring et trænerakademi og et sportsakademi, der uddanner trænere og instruktører indenfor en række idrætsgrene.

/Ritzau/