Foto: Lars Lyngdahl

Aalborg bliver rollemodel: Foreninger og skoler samarbejder om idræt

De danske kommuner skal lære af Aalborg Kommune, som har formået at få lokale idrætsforeninger og skoler til at samarbejde om idræt.

Aalborg Kommune er i førertrøjen, når det gælder om at få lokale idrætsforeninger og skoler til at samarbejde om idræt. Nu skal kommunen være et forbillede for andre danske kommuner.

- Samarbejdet mellem foreninger og skoler er en ægte win-win situation for alle parter, for de foreninger, der kommer med deres gode, idrætsfaglige input til eleverne, får samtidig selv inspiration med hjem fra lærere og pædagoger blandt andet om at motivere børn. Og måske får foreningerne også ideer med hjem om tilbud til flere børn end dem, de kender i forvejen, siger Mads Duedahl (Venstre), sundheds- og kulturrådmand i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune har indledt et samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) om at videreudvikle samarbejdet mellem skoler og foreninger. Sammen vil de nå frem til metoder, som kan realisere skolereformens mål om en mere fysisk aktiv skoledag.

- Aalborg har i mange år været i førertrøjen, når det gælder om at få skoler og idrætsforeninger til at samarbejde til gavn for alle parter. I Aalborg Kommune har den åbne skole således været på dagsordenen længe, før skolereformen så dagens lys, og derfor kan andre kommuner finde inspiration i Aalborgs erfaringer, redskaber og succes, siger DIF's formand Niels Nygaard.

Aalborg Kommune har koordineret samarbejder mellem idrætsforeninger og skoler siden 2006.[color=#232830" face="arial, sans-serif][/color]