LIGE NU:

Aalborg City Cup for femte gang

Så er den traditionsrige vestbyklub Aalborg Freja klar til for femte år i træk at tage livtag med den store europæiske ungdomsturnering i fodbold - Aalborg City Cup. AaBs stortalent Thomas Enevoldsen sparker den store ungdomsturnering med over 3000 spille

Fra syv lande
I år er der tilmeldt godt 3000 spillere fra syv forskellige lande - og turneringen får en fornem start, når et af Danmarks største fodboldtalenter, Thomas Enevoldsen fra AaB, sparker det hele i gang ved åbningsfesten Kristi Himmelfarts dag.

Stærk ungdomsturnering
Med det store deltagerantal har City Cup placeret sig stærkt som en ungdomsturnering, der er rift om.

- Vi er altid lidt nervøse. Er der nu hold nok, der melder sig til? Men hvert år er vores nervøsitet heldigvis blevet gjort til skamme, siger turneringsleder Henrik Bjerregaard fra Aalborg Freja og fortsætter:
Vi er glade for, at klubberne rundt om i Europa og Skandinavien har fået øje på de kvaliteter, som den store, men alligevel intime, turnering byder på.

Halvdelen fra Danmark
Halvdelen af holdene kommer fra danske klubber, og her stiller Maabjerg IF med det største kontingent, nemlig 12 hold, mens Freja selv mønstrer 11.
Blandt de danske klubber kan man i øvrigt notere sig, at Hammel deltager for femte år i træk - og at Christianshavns Boldklub er så begejstret for turneringen i Aalborg, at man i år stiller med hele syv hold mod kun tre i 2007.

25 klubber fra Holland
Holland er også stærkt repræsenteret med hele 25 klubber, Tyskland og Norge følger lige efter med henholdsvis 23 og 20, og også Tjekkiet, Polen og Sverige sender mange hold til turneringen på de græsgrønne baner i Aalborgs vestby.

Frivillige trækker læsset
Klubånden i Aalborg Freja består også sin prøve under City Cup. Stort set alle mand er af hus - lige fra turneringsledelse, bespisning, indkvartering og information til dommere, souvenirsalg og alt forefaldende arbejde.

- I Freja er vi kendt for at stå sammen. Og som formand glæder jeg mig meget over, at vi aldrig kalder forgæves, når vi beder medlemmer og forældre om at give en hjælpende hånd, siger Frejas formand Tom Nielsen. Ikke alene styrker det sammenholdet. Det giver også en kærkommen skærv i kassen, så vi kan give vore mange aktive de bedst mulige forhold.

350 frivillige
I alt 350 frivillige er i gang under City Cup, der så småt begynder onsdag den 30. april når de første hold ankommer - og så går det ellers løs med kampe på alle baner på Frejes anlæg og på Firmasportens baner. Dog holdes der pause torsdag den 1. maj kl. 15, når turneringen åbnes officielt med indmarch af alle deltagere.
Thomas Enevoldsen - AaBs stortalent - holder en kort åbningstale og vil med sin velkendte sparketeknik sende en spritny bold ind på opvisningsbanen for at markere, at City Cup nummer fem er i gang.

Præmieoverrækkelse 3. maj
Lørdag aften den 3. maj er der præmieoverrækkelse inden de 3000 ungdomsspillere spredes som avner for vinden - for, måske, at vende tilbage, når Freja igen kalder til City Cup i 2009.

20160718-154212-4_47Mb

play Nyt tilbud efter Hellerup-ugen: Scor en kæreste på cykeltur i Skagen

40_percent

play Studerende vender velfærdsuddannelserne ryggen – bare ikke i Nordjylland

vandhuset hjørring

Efter fald på 10 meter: Svømmehal sætter afskærmning op

200721 Drinks bliver serveret

Skagen-restauranter åbner igen efter coronasmitte

20160718-154212-4_47Mb

play Nyt tilbud efter Hellerup-ugen: Scor en kæreste på cykeltur i Skagen

40_percent

play Studerende vender velfærdsuddannelserne ryggen – bare ikke i Nordjylland

vandhuset hjørring

Efter fald på 10 meter: Svømmehal sætter afskærmning op

Til forsiden

Til forsiden