Arkivfoto. Foto: TV2/Nord

Aalborg, Göteborg og Oslo laver fælles IT-region

Den nordjyske organisation BrainsBusiness får nye samarbejdspartnere i Sverige og Norge.

TechNordic bliver navnet på et nyt skandinavisk samarbejde inden for kommunikationsteknologi og IT-erhvervet.

Tre skandinaviske organisationer for IT- og kommunikationsteknologi, også forkortet IKT, går sammen i et formelt strategisk makkerskab. TechNordic skal øge samarbejdet på tværs af Skagerrak, og skabe mere synlighed og større markeder for IKT-erhvervet.

Målet er ganske enkelt, at virksomhederne i højere grad får øjnene op for de muligheder, der ligger lige foran dem. Den fællesnordiske kultur, sprog og mentalitet gør, at vi alle bør øge vores scope til som minimum at omfatte Norden som et hjemmemarked med godt 25 millioner mennesker

Helena Peyron, Co-Cluster Manager hos BrainsBusiness

TechNordic har sit udspring i den nordjyske IKT-klynge ”BrainsBusiness” med 150 medlemsvirksomheder og Aalborg Universitet i ryggen. Hertil kommer vestsvenske ”Business Region Göteborg”, der står for erhvervsudvikling i 13 vestsvenske kommuner, samt ”IKT-Norge”, der repræsenterer den samlede norske IKT-branche.

- Under navnet TechNordic vil vi i stigende grad synliggøre og brande den fællesnordiske IKT-region til gavn for både erhvervsliv og forskning. Til sammen ligger vi blandt de største i verden med helt unikke kompetencer inden for nogle af de områder som både industri og forbrugere efterspørger allermest, forklarer Helena Peyron fra BrainsBusiness.

TechNordic kommer til at repræsentere en af de største IKT-regioner i Europa. Tilsammen repræsenteres knap 9.000 virksomheder og 120.000 ansatte.

Læs også Nyt it-samarbejde på tværs af Skagerrak

- Konkret vil vi synliggøre både virksomheder og forskning på tværs af Skagerrak med henblik på at øge de mange potentielle samarbejdsflader. Målet er ganske enkelt, at virksomhederne i højere grad får øjnene op for de muligheder, der ligger lige foran dem. Den fællesnordiske kultur, sprog og mentalitet gør, at vi alle bør øge vores scope til som minimum at omfatte Norden som et hjemmemarked med godt 25 millioner mennesker, siger Helena Peyron fra BrainsBusiness.

IT-regionen har nogle af verdens mest fremtrædende forskere inden for blandt andet Internet of Things, telekommunikation samt trådløse systemer, og rummer virksomheder som Gomspace, Telenor, Astek og Ericsson.

Samarbejdet har allerede vist, at der findes en lang række styrkeområder, der går på tværs af de tre lande. Men der findes også en lang række områder, hvor vi kan lære af hinanden.

Erik-Wilhelm Graef Behm, Area & Investment Manager ICT fra Business Region Göteborg.

Ifølge Erik-Wilhelm Graef Behm fra Business Region Göteborg giver samarbejdet gode muligheder inden for kommercialisering af forskningen.

- Samarbejdet har allerede vist, at der findes en lang række styrkeområder, der går på tværs af de tre lande. Men der findes også en lang række områder, hvor vi kan lære af hinanden. Eksempelvis ligger der et enormt potentiale i at blive bedre til at kommercialisere forskningen og skabe flere start-ups inden for IKT-området. Også her står vi klart stærkere, når vi kigger ud over vores normale geografiske område, siger Erik-Wilhelm Graef Behm fra Business Region Göteborg.

BrainsBusiness repræsenterer 150 IKT-virksomheder med ca. 10.000 arbejdspladser samt Aalborg Universitet, der er Danmarks største IKT-universitet. TechNordic vil som samarbejdsorganisation blive forankret hos de eksisterende sekretariater i Göteborg, Oslo og Aalborg.