LIGE NU:

Aalborg Kommune må ikke støtte AaB

Malurt i guldbægeret. AaB's guldvindere kan miste millioner i sponsorindtægter fra stadionnavn. Statsforvaltning siger, at kommunen ikke må støtte fodboldklubben.

De danske fodboldmestre fra AaB risikerer at miste en stor sponsorindtægt, som er kommet i kassen ved at omdøbe Aalborg Stadion til Energi Nord Arena.
Det fremgår af en korrespondance mellem Statsforvaltningen Nordjylland og Konkurrencestyrelsen.
Sagens stridspunkt er navnet på hjemmebanen, hvor AaB torsdag sikrede sig det danske mesterskab med en sejr over Brøndby. Kommunen ejer banen, men får ifølge Nordjyske Stiftstidende blot 25 procent af det beløb, som Energi Nord betaler for stadionnavnet. Resten af beløbet tilfalder fodboldklubben.
Statsforvaltningen konkluderer, at AaB er en erhvervsvirksomhed, som kommunen ikke må støtte, og kommunen skal derfor have, hvad der svarer til en markedspris for at sælge navnet på
fodboldbanen. Statsforvaltningen beder derfor Konkurrencestyrelsen vurdere, om Energi Nord betaler markedspris til kommunen, selv om det kun udgør 25 procent af den samlede betaling.
Det er Enhedslistens folketingsmedlem Per Clausen, der har klaget til Statsforvaltningen over aftalen.
- Efter min opfattelse må det være sådan, at markedsprisen er det, som Energi Nord betaler for navnet. Ellers skulle aftalen have været skruet sammen, så Aalborg Kommune fik betalingen for navnet, og så måtte Energi Nord give AaB penge derudover. Det er selvfølgelig rigtigt, at AaB er med til at hæve markedsprisen på
stadionnavnet, men det ændrer ikke ved, at Aalborg Kommune skal have markedsprisen, når kommunen ejer stadionet, siger Per Clausen, der er idrætspolitisk ordfører i Enhedslisten.
Han vil have klarlagt, om der findes andre tilfælde af kommunal støtte til erhvervsvirksomheder i form af
fodboldklubber andre steder i landet.
- Jeg vil nu bede Konkurrencestyrelsen om også at undersøge tilsvarende aftaler i andre byer, da det er min opfattelse, at AaBs aftale med Aalborg Kommune minder om aftaler, der er indgået i andre byer, siger Per Clausen