Aalborg missede finalen

VM-stjernerne holdt lav profil, da Skjern spillede sig videre til pokalfinalen med sejr over Aalborg Håndbold.

Der måtte to gange fem minutters forlænget spilletid til for at finde en vinder af den anden pokalsemifinale ved mændenes Final4-stævne i Aarhus.

Skjern scorede de tre første mål i ekstratiden, og det rakte til en 29-26-sejr og en plads i søndagens finale, hvor Århus Håndbold venter.

Tre af de danske herrelandsholdsspillere var blot seks dage efter nederlaget i VM-finalen til Spanien tilbage på håndboldbanen.

Men det var nu ikke ret meget, man så til Kasper Søndergaard, Henrik Møllgaard og Mads Mensah Larsen.

Søndergaard og Møllgaard vågnede dog op mod slutningen og sørgede med et par vigtige scoringer til Skjern-sejren.

Til gengæld var der også andre, der bød ind. Norske Kristian Kjelling så ud til at have haft godt af en måneds VM-pause, og også nordjydernes målmand Johan Sjöstrand virkede opsat efter en lang periode uden betydende kampe.

Skjern havde svært ved at finde hullerne i Aalborg-muren og var heldig med kun at være bagud 10-13 efter de første 30 minutter, hvor Kristian Gjessing måtte indkassere et rødt kort for en hård tackling af Johan Jakobsson.

Skjerns Claus Møller Jakobsen så ud til at have en måneds opsparet energi, der skulle brændes af. Han var en evig kilde til uro og havde ofte sidste eller næstsidste hånd på sit holds scoringer.

Jakobsen var dermed også hovedårsagen til, at vestjyderne holdt sig til i anden halvleg, hvor de endda var oppe at føre et par gange.

Men det endte altså uafgjort i ordinær tid. Aalborg havde bolden i det sidste minut, men kunne ikke komme på skudhold, og det endte 23-23 efter 60 minutter.

Det er sjette gang, at Skjern når finalen i pokalturneringen.