Aalborg-roere er første danske hold til europæisk universitetsmesterskab

04:35

1 af 2

For første gang har Danmark et hold med til de europæiske universitetsmesterskaber. Holdet er en flok universitetsroere fra Aalborg Roklub, som skal konkurrere med roere fra hele Europa. Mesterskabet foregår i Hannover og er begyndt i dag.

Roere fra Aalborg Universitet er det første danske hold, som skal konkurrerer til de europæiske universitetsmesterskaber. I går rejste de til Hannover, hvor konkurrencen foregår og i dag er mesterskabet begyndt.

- Det er stort for os. Vi har glædet os til det og har sigtet efter det over en lang periode efterhånden. Det er mange timer, der er lagt bag, siger Anders Boutrup Pedersen, som er en af roerne.

I tirsdags var Aalborg Universitets rektor, Per Michael Johansen, og Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, forbi Aalborg Roklub for at ønske holdet held og lykke med mesterskabet. Her lovede borgmesteren, at hvis det lykkedes roerne at komme hjem til Aalborg med en guldmedalje, så bliver de modtager på rådhuset.

Holdet kan tage lidt ekstra selvtillid med til Hannover, efter at de i sidste weekend blev Danmarksmestre. Spørger man cheftræneren, Gorm Rasmussen, så skyldes meget af holdets succes sammenholdet.

- Jeg tror først og fremmest, at det skyldes den kultur, som vi har fået etableret hernede. At alle der deltager hernede er indforstået med præmisserne. De hjælper hinanden, man kommer for at træne, man kommer for at træne sammen og for at hjælpe hinanden. Så det er rigtig meget sammenholdet vi kører på, og den her oplevelse af, at det er projektet det handler om. Det er klubben, der skal have succes, og det er ikke den enkelte person det handler om, siger cheftræneren.

Konkurrencen slutter på lørdag.

Forsiden lige nu