Aalborg tiltrækker ungdommen

Aalborg er for alvor ved at slå sig fast som studieby med nyt rekordoptag på byens universitet.

Aalborg universitet er det universitet der har den største stigning i antallet af studerende, hvis man ser det i forhold til størrelsen. Det fremgår af de tal over optagne studerende der udkommer lørdag. Men det er ikke den eneste positive nyhed.

- Vi tiltrækker rigtig mange studerende der ikke kommer fra Nordjylland. Rent faktisk er det under halvleden af de nye studerende der er nordjyder, så vi tiltrækker helt klart unge til regionen, fortæller studiechef Preben Sørensen til TV2/Nord.

Årsagen til tiltrækningskraften kan, hvis man skal tro studiechefen, findes i den anderledes indgang til studielivet i Aalborg.

- Vores studerende har den korteste gennemførselstid. Vi går meget op i gruppearbejde, og ikke mindst hjælpe de studerende godt på vej, og det tror jeg helt sikkert folk hører om, og dermed søger os, siger Preben Sørensen.

Også blandt de studerende der i øjeblikket venter på optagelsesbrevet, der kommer med posten i morgen, er der en positiv indstilling til det at studere i Aalborg.

- Der sker jo rigtig meget i Aalborg. Ved at bo her er man tæt på Gigantium, hvor der sker en hel masse af det der interesserer mig, fortæller Mikkel Therkildsen fra Vamdrup ved Kolding.