LIGE NU:

Aalborg vinder konferencer

Politikere fra hele landet kommer igen fra 2016-2018 til at tage til Aaalborg Kongres & Kultur Center i brug, når der skal drøftes kommunalpolitiske emner i kommunerne.

KL placerer igen sine 10 store fagkonferencer så som Børne Topmøde og Social Temamøde i perioden 2016-2018 i Aalborg Kongres & Kultur Center. Også de tre store politiske topmøder, der afvikles i samme periode, har AKKC vundet i udbudsrunden. Værdien af KL mødeturisterne er 96 mio. kroner for Aalborg og Nordjylland.

- Der var hård kamp mellem 4 større byer i Danmark om at få de store 2-dages konferencer og Kommunernes Landsforenings møder er store og har op til 1800 deltagere. Så vi taler om en meget stor mødekunde, der her på nationalt plan sendte deres store konferencer og politiske topmøder i udbud i december og valgte så for nyligt igen at pege på Aalborg, siger direktør, Ernst Trillingsgaard fra AKKC. Udbudsrunden var med deltagelse af fire større danske byer, hvoraf nogle byer havde flere udbydere der deltog.

I den foregående periode var det også Aalborg, der gik af med sejren. At få en omsætning på knap 100 mio. kroner er afgørende for f.eks. hotelbelægningen og transportsektoren ikke mindst fly- og taxabranchen er begejstret, når store aftaler som denne går til Aalborg.

- For Aalborg som by er denne sejr på udbuddet om KL's konferencer meget væsentligt. Det siger sig selv, at det betyder noget, når i alt 18.200 mødegæster kommer til byen. Ikke blot at de gæster os, men forhåbentligt også tager hjem med en god oplevelse af både AKKC og Aalborg, siger Ernst Trillingsgaard.

Aalborg Kommune der ejer bygningerne har sammen med AKKC i de seneste fem år investeret tæt på 85 mio. kroner på at forny mødefaciliteterne og udbygge de tekniske installationer som digital lyd og variable lyssætning, så AKKC fremstår som spændende alternativt mødested, der også har alle fordele ved at være et kongrescenter med over 40 mødelokaler fra småt til kæmpe.