Aars Mejeri lukker til nytår
De 70 medarbejdere skal ud og finde nyt arbejde, men umiddelbart er det plads på andre mejerier.
Arne Hansen har været på Aars Mejeri i 21 år. Nøjagtig som en række kolleger har han været en fast bestanddel af Aars Mejeri i årevis.
- Det er vemodigt, at skulle vinke farvel til en række gode kolleger efter så mange år, siger Arne Hansen, der er mejeritekniker på Aars Mejeri.
Allerede i 2001 varslede Arla Foods, at mejeriet i Aars skulle lukke. Siden er mejeriet effektiviseret og produktion af emmentaler ost har vundet en række priser for ostens kvalitet. Derfor troede medarbejderne at faren for lukning var drevet over.
- Det kan da godt undre at det går ud over os, når vi måned for måned laver penge til virksomheden, mens andre mejerier har det sværere end os, siger Arne Hansen-
Arla Foods lukker Aars Mejeri fordi konkurrencen på emmentaler ost er for hård - og dermed ikke giver det nødvendige overskud. Virksomheden vil fremover satse mere på andre typer ost.
- Vi kan tjene mere ved at producere mælkepulver og mozzarella med den mælk, der bruges i Aars - og da vi skal sørge for at vores andelhaver tjener mest muligt, så er det rigtige at lukke Aars Mejeri, viser vores analyser, siger produktionsdirektør, Niels Lange fra Arla Foods.
Aars Mejeri drosler produktionen ned frem til sommerferien og lukker produktionen helt til oktober. De sidste pakkeri- og lagermedarbejdere drejer nøglen for sidste gang til nytår. Men ingen skal forvente at gå arbejdsløse ret længe.
- Jeg tror ikke det bliver vanskeligt at få folk i arbejde. De øvrige mejerier i området mangler jo folk, siger tillidsmand, Arne Jensen.
De første konkrete tiltag er taget.
- Der er indført ansættelsesstop på mejerierne i Bislev, Hobro og Rødkærsbro, indtil alle medarbejderne her på Aars Mejeri er afklaret med deres fremtid, siger Claus Nielsen, der er mejerichef på Aars Mejeri.