Ældre og handikappede kommer foran i boligkø

Ældre og handikappede kommer foran i køen, når boligforeningen Skelagergården i Aalborg åbner døren til ledige lejligheder. Det oplyser P4 Nordjylland.

For at ændre på beboersammensætningen i Skelagergården i Aalborg har Hasseris Boligselskab valgt at prioritere ansøgerne efter tre kriterier. Ansøgere over 60 får først anvist en bolig. Herefter ansøgere, der er over 65 år eller dem der har et fysisk handikap og til sidst personer, der har arbejde. Indtil videre er det ifølge direktør Lars Brøndberg en succes.

Michel Lyccops flyttede med sin familie ind i en nyrenoveret lejlighed i september. Han kan tydeligt se, at beboersammensætningen ændrer sig.

- Mange familier flytter ud, specielt med indvandrerbaggrund og dem, som flytter ind, er enten ældre eller folk med arbejde, fortæller han.

Formand for Lejernes LO, Helene Toxværd kan godt se, at det hjælper Skelagergården, når Hasseris Boligselskab tilbyder ældre, handikappede og personer med arbejde en lejlighed uden om ventelisten.

Organisationen har ikke tal for, hvor mange boligselskaber, der lader specielle grupper komme foran i køen. Men Helene Toxværd fornemmer klart en stigning i antallet.

- Det her er ikke noget vidundermiddel. Man er seriøst nødt til at overveje, hvad man gør med de ansøgere, der ikke får en bolig. Hvad gør man med de lejere, spørger hun.

Lars Brøndborg ser ikke den prioriterede venteliste som et problem, nærmere som en mulighed.

- Det kan være med til at sprede problemerne til nogle større områder, så det ikke er så koncentreret. Det tror jeg er en god ide, siger han.