Foto: Michael Andersen (Arkiv)

Aflyser myldretidstog

Vendsyssel begrænses til timedrift fredag eftermiddag.

DSB oplyser fredag klokken 14.30, at man har aflyst i alt syv tog i Vensyssel. Fem fra Aalborg til Frederikshavn og to fra Frederikshavn til Aalborg. Alle togene skulle være afgået i fredagens myldretid.

Aflysningerne skyldes at BaneDanmark, der står for banenettet i Danmark ikke længere kan vide sig sikre på om sporskifterne i Vendsyssel vil fortsætte med at virke.

- Vendsyssel er kendetegnet ved at der kun er et gennemgående spor, så når der normalt køres med halvtimes drift, skal togene passere hinanden på vejen. Det gør de i vigespor, men virker sporskiftet ikke, kan vi ikke have tog, der kører mod hinanden uden at kunne komme ind til siden, siger trafikinformationschef ved DSB Tony Bispeskov.

De tog der bliver aflyst, bliver regionaltog. Det betyder, at det kun er Intercity Lyntog, der kører nord for Limfjorden. Om disse tog så overtager regionaltogenes kapacitet, tør Tony Bispeskov ikke love.

- I det omfang vi overhovedet kan øge kapaciteten, gør vi det, men jeg kan ikke garantere, at der bliver flere pladser end normalt.

- Det kommer an på om der er ledigt materiel og om der er personale til togsættene, siger Tony Bispeskov, der oplyser at de fem aflyste tog fra Aalborg til Frederikshavn normalt ville afgå fra Aalborg 20 minutter over, hver time. Hvornår de to aflyste tog fra Frederikshavn normalt ville være afgået, kan han ikke sige.

- Der er minuttallet skiftende fra time til time. Jeg kan kun anbefale at folk følger med på rejseplanen hvor de aflyste afgange vil fremgå.