Afskedsreception for Orla Hav

Kl. 14.30 slipper Orla Hav roret i Nordjylland. Region Nordjylland afholder i dag afskedsreception for regionens førstemand siden 1998

<b>Amtsrådet siden 1983</b>
Den nu 55-årige er uddannet skolelærer, men blev i april 1983 valgt ind i Amtsrådet. Han afløste d. 1.1.1998 Søren Madsen som formand for Amtsrådet, og har siden 2006 været formand for det nye Regionsråd.

<b>Valgt til folketinget</b>
Sundbynitten blev ved folketingsvalget d. 13. november, valgt til folketinget, og udtræder af Regionsrådet med virkning fra i dag.

<b>Velkommen til Ulla Astman</b>
Pladsen som formand for Regionsrådet overtages af en erfaren kvinde, Ulla Astman.
Allerede som 14-årig blev provinsens nu første kvindelige regionsformand medlem af DSU. Ulla Astman kommer fra Grenaa.

<b>Yngste regionsformand</b>
Hun bliver landets yngste regionsformand, men trods sine kun 37 år er den nye socialdemokratiske forkvinde for Region Nordjylland, Ulla Astman, langt fra nogen politisk novice.

<b>Rutineret politiker</b>
Hun har været aktiv i politik siden sit 14. år og har været medlem af det nu nedlagte amtsråd i Nordjylland i ti år.

<b>Fra Grenå</b>
Ulla Astman kommer fra Grenaa og blev allerede som 27-årig indvalgt i amtsrådet, da hun var blevet amtsformand for DSU i det nordjyske.

<b>Det digitale Nordjylland</b>
Med en uddannelse som cand. scient. adm. fra Aalborg Universitet har hun beskæftiget sig meget med den nye digitale tidsalder, ikke mindst som dybt involveret i dannelsen af Det Digitale Nordjylland. Indtil hun nu overtager posten fra partifællen Orla Hav, var hun ansat som fuldmægtig i Aalborg Kommunes ældre- og handicapforvaltning.

<b>Mor til tre</b>
Ulla Astman bor i Gistrup ved Aalborg og har tre børn mellem tre og 11 år.