LIGE NU:

Afskedsreception for Orla Hav

Kl. 14.30 slipper Orla Hav roret i Nordjylland. Region Nordjylland afholder i dag afskedsreception for regionens førstemand siden 1998

Amtsrådet siden 1983
Den nu 55-årige er uddannet skolelærer, men blev i april 1983 valgt ind i Amtsrådet. Han afløste d. 1.1.1998 Søren Madsen som formand for Amtsrådet, og har siden 2006 været formand for det nye Regionsråd.

Valgt til folketinget
Sundbynitten blev ved folketingsvalget d. 13. november, valgt til folketinget, og udtræder af Regionsrådet med virkning fra i dag.

Velkommen til Ulla Astman
Pladsen som formand for Regionsrådet overtages af en erfaren kvinde, Ulla Astman.
Allerede som 14-årig blev provinsens nu første kvindelige regionsformand medlem af DSU. Ulla Astman kommer fra Grenaa.

Yngste regionsformand
Hun bliver landets yngste regionsformand, men trods sine kun 37 år er den nye socialdemokratiske forkvinde for Region Nordjylland, Ulla Astman, langt fra nogen politisk novice.

Rutineret politiker
Hun har været aktiv i politik siden sit 14. år og har været medlem af det nu nedlagte amtsråd i Nordjylland i ti år.

Fra Grenå
Ulla Astman kommer fra Grenaa og blev allerede som 27-årig indvalgt i amtsrådet, da hun var blevet amtsformand for DSU i det nordjyske.

Det digitale Nordjylland
Med en uddannelse som cand. scient. adm. fra Aalborg Universitet har hun beskæftiget sig meget med den nye digitale tidsalder, ikke mindst som dybt involveret i dannelsen af Det Digitale Nordjylland. Indtil hun nu overtager posten fra partifællen Orla Hav, var hun ansat som fuldmægtig i Aalborg Kommunes ældre- og handicapforvaltning.

Mor til tre
Ulla Astman bor i Gistrup ved Aalborg og har tre børn mellem tre og 11 år.