Afviklingen af EBH bank klar til at gå i gang

På fredag overtager et selskab under det statsejede Afviklingsselskab den kriseramte Ebh Bank. Formanden for det nye selskab, Bankaktieselskabet, gør klar til at afvikle den mere end 100 år gamle bank.

Når Fjerritslev vågner fredag morgen efter en ekstraordinær generalforsamling, har Ebh Bank fået nye ejere. Intet vil kunne ses på overfladen - Bankaktieselskabet, der overtager banken, skifter endda navn til Ebh Bank af 2008 A/S.
Men formålet vil være et andet, end det er nu. Målet med overtagelsen er at afvikle banken i god ro og orden. Altså, at sælge filialerne og datterselskaberne og i sidste ende lukke og slukke for Ebh Bank.

Formanden i det nye selskab, Jørn Astrup Hansen, har masser af erfaring med at rydde op i bankverdenen. Han er manden bag redningen af det færøske bankvæsen i de tidlige 1990'ere. Han kalder overtagelsen for et juridisk hamskifte - og siger, at hverken kunder eller medarbejdere vil kunne mærke forskel:

- Vi indtræder i bankens plads overfor kunderne, på samme måde som vi overtager forpligtelserne overfor medarbejderne. Så hverken kunder eller medarbejdere vil mærke noget til det, siger han.

Jørn Astrup Madsen mener at de nordjyske filialer af Ebh Bank kan være solgt til andre banker om godt seks måneders tid. Men resten af banken kan tage længere tid at afvikle.

- Det vigtigste er at holde sammen på tingene. At holde sammen på kunderne og holde sammen på medarbejderne. Det er betingelsen for, at vi kan sælge en pakke til en ny køber, og det er betingelsen for, at man i Han Herred kan bevare en bank - bare med et andet navn, fortæller formanden.