LIGE NU:

Aktier solgt til 145 kroner

OW Bunker har fået over 20.000 nye ejere i forbindelse med indtog på fondsbørsen. En aktie koster 145 kroner.

OW Bunker er over 5 milliarder kroner værd. Det nordjyske selskab, der køber og sælger skibsbrændstof, sættes til salg på børsen fredag morgen til en aktiekurs på 145 kroner. Det oplyser selskabet til fondsbørsen.

I forbindelse med børsindtoget er der nu 20.500 nye aktionærer i selskabet.

Og omkring 15 procent af de udbudte aktier er gået til private investorer, mens de resterende 85 procent er tildelt danske og internationale institutionelle investorer.

Jim Pedersen, der er administrerende direktør i OW Bunker, er meget tilfreds med og stolt af den betydelige interesse, selskabet har oplevet fra investorerne.

- Vi ser det som en anerkendelse af de resultater, vi har opnået hidtil, og som et stærkt udtryk for tillid til vores virksomhed fremadrettet, og jeg byder de mere end 20.000 nye aktionærer velkommen, siger han i en fondsbørsmeddelelse.

Børsdebutanten omsatte sidste år for 17 milliarder dollar svarende til 92,3 milliarder kroner. Og det gør altså selskabet til det næststørste blandt danske selskaber, hvad angår omsætningen, kun overgået af giganten A.P. Møller-Mærsk.

Men indtjeningen i hele branchen for salg af brændstof til skibe ligger noget lavere. Sidste år kom bruttoresultatet på 1,2 milliarder kroner - og 343,6 millioner kroner var der til overs på bundlinjen.

OW Bunker har 622 ansatte fordelt på 38 kontorer i 29 lande verden over.

/ritzau/