LIGE NU:

Akut mangel på nordjyske vvs-lærlinge

Erhvervsskolerne er støvsuget for vvs-lærlinge, og det kan blive en stopklods for udviklingen i branchen i Nordjylland.

Efterspørgslen på vvs-lærlinge er høj. Faktisk så høj, at erhvervsskolerne ikke kan følge med. Og det kan mærkes ude på virksomhederne.

Knap halvdelen af de nordjyske virksomheder, som har brug for en vvs-lærling, vurderer, at det er svært at skaffe lærlinge. Sidste år var det kun hver fjerde virksomhed, der oplevede den udfordring, mens det var hver syvende i 2016. Det viser en undersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ.

- Det er faktisk ved at udvikle sig til et reelt problem, at vi ikke kan få det antal lærlinge, vi har behov for i branchen. Og på sigt kan det blive en alvorlig stopklods for den positive udvikling, de nordjyske vvs-virksomheder ellers er inde i, siger Morten Fals, der er næstformand i TEKNIQ-råd Nordjylland.

Kampagner skal lokke

quote - På sigt kan det blive en alvorlig stopklods for den positive udvikling, de nordjyske vvs-virksomheder ellers er inde i.

Morten Fals, næstformand i TEKNIQ-råd Nordjylland

I februar var kun en enkelt nordjysk elev i skolepraktik. Et rekordlavt tal – i en tid, hvor virksomhederne efterspørger lærlinge.

- Interessen for at ansætte lærlinge er stigende, men skal vi have dækket lærlingebehovet, er det bydende nødvendigt, at flere nordjyske unge søger ind på erhvervsskolerne, siger Morten Fals.

Derfor har TEKNIQ og Blik- og Rørarbejderforbundet kørt kampagner, der skal lokke de unge ind på vvs-energiuddannelsen. Og det gør de igen i maj. For ifølge Morten Fals har branchen meget at byde på – både når det gælder job- og karrieremuligheder samt mulighed for at få løn under uddannelsen.

- Det skal vi blive ved med at oplyse om, så vi kan åbne de unges – og deres forældres – øjne for, at der findes andre uddannelsesveje end den gymnasiale, siger Morten Fals.

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Musikken spiller på vaccinationscentrene

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

Til forsiden

Til forsiden