02:02

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Alle tiltalte frifundet i EBH-sag

De otte tiltalte topfolk fra tre pengeinstitutter er alle frifundet.

Onsdag formiddag blev der afsagt dom i kursmanipulationssagen med otte topfolk fra de tre pengeinstitutter Ebh Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland.

De var tiltalt for grov kursmanipulation og berigelseskriminalitet efter handler med værdipapirer i 2008, der gjorde, at de scorede en hurtig kursgevinst.

Retten har vurderet, at der ikke er gjort noget ulovligt, og alle tiltalte er frifundet i sagen med 4 mod 1 dommerstemmer, oplyser TV2 Nords reporter på stedet. Sagen er kaldt den hidtil groveste sag om kursmanipulation.

Kravet fra anklager lød ellers på fire års fængsel til hovedpersonen i sagen Finn Strier Poulsen, der var direktør i Ebh Bank.

Udover Finn Strier Poulsen var de tiltalte tidligere bestyrelsesformand i EBH Bank Egon Korsbæk, tidligere investerings- og likviditetschef EBH Bank Henrik Sylvester Larsen, tidligere ledende medarbejder i EBH Bank Finn Jensen, tidligere administrerende direktør i Sparekassen Kronjylland Jakob Leth, tidligere direktør i Morsø Sparekasse Jørn Balch Christensen, tidligere underdirektør i Sparekassen Kronjylland Ove Frank Hauge Knudsen og tidligere ledende medarbejder i Sparekassen Kronjylland Tonny Elsberg.