LIGE NU:

Alternativets nordjyske forperson: - Josephine Focks afgang er en bombe for os

Alternativets politiske leder Josephine Fock har lørdag meddelt hovedbestyrelsen, at hun trækker sig som politisk leder.

Alternativets politiske leder Josephine Fock har lørdag meddelt hovedbestyrelsen, at hun trækker sig som politisk leder for partiet, der har et enkelt mandat i Folketinget. En udmelding partiets hovedbestyrelse ikke var klar over.

- Lige nu er det bare en bombe for os. 

Sådan lyder det fra nordjyske Bente Holm Villadsen. Hun er forperson for Alternativets hovedbestyrelse, og hun var via en videoforbindelse med på hovedbestyrelsens seminar, da Josephine Fock meddelte, at hun trækker sig. 

- Da vi valgte Josephine som leder, var det på bagkant af meget tumult, efter Uffe Elbæk havde forladt partiet. Og jeg følte virkelig, at vi i Josephine havde den helt rette leder til at få os tilbage på sporet, siger Bente Holm Villadsen til TV2 Nord. 

quote Vi tror på partiet og på vores politik

Bente Holm Villadsen, forperson, Alternativets hovedbestyrelse

Hun understreger, at hovedbestyrelsen anderkender Josephine Focks beslutning og fortæller desuden, at Josephine Fock har gjort det godt som politisk leder af partiet. Særligt når man tænker på den tilstand partiet var i, da hun overtog lederposten.

- Der var mange ting, der ikke var styr på dengang, og der har Josephines organisatoriske evner vist sig rigtig gode. Hun har simpelthen fået styr på partiet og måden, det er skruet sammen på, siger hovedbestyrelsens forperson. 

En alternativ fremtid venter forude

Nu skal hovedbestyrelsen arrangere et ekstraordinært landsmøde, hvor Alternativet kan vælge en ny politisk leder. Partiet er på ingen måde færdige med deres politiske mission, bare fordi Josephine Fock trækker sig.

- Der er op og nedture i politik, og der har været en del uro i Alternativets forholdsvise korte levetid. Men vi tror på partiet og på vores politik, siger Bente Holm Villadsen og fortsætter:

- Udfordringerne gør os stærkere, og når sådan noget her sker, så rykker vi bare endnu tættere sammen i partiet. Vi er rystede nu, men når det lige har bundfaldet sig, er jeg sikker på, vi kommer igennem det som parti.