01:28

Foto: TV Midtvest

1 af 2

Arbejdstilsynet: Kulilte skyld i dødsulykke i Hanstholm

Arbejdstilsynet har udstedt forbud mod at arbejde i lastrummet på det polske fragtskib hvor en polsk sømand tirsdag aften mistede livet.

Tirsdag aften mistede en polsk sømand livet og tre af hans kolleger og landsmænd blev fragtet livløse til hospitalet efter en ulykke på fragtskibet Corina, der lå til kaj i Hanstholm.

Efter ulykken har Arbejdstilsynet undersøgt omstændighederne omkring ulykken og konstateret at af koncentrationen af kuliltegas var meget høj, og formentlig skyld i den polske mands død.

- Vi har i går aftes nedlagt et forbud mod at personer opholder sig i lastrummet eller under skibets dæk til det polske firma som driver fragtskibet. Det er afgørende at sikre sig at indholdet af ilt er forsvarligt og der ikke er giftige gasarter i luften inden der igen går personer ned under skibets dæk og arbejdet genoptages, siger tilsynschef Thomas Nygaard Christensen.

De tre sømænd, der efter ulykken blev fragtet til hospitalerne i Hjørring og Aalborg er onsdag morgen meldt uden for livsfare og sagen skal nu vurderes juridisk med henblik på at vurdere om ulykken skal føre til retslig tiltale.

- Herudover afventer Arbejdstilsynet politiets videre efterforskning af sagen og vi har orienteret Søfartsstyrelsen om ulykken, siger tilsynschefen.