Foto: Ib William Christensen

Året starter med storm

Nordjyderne kan godt begynde at sikre huset på ny. En kraftig storm rammer nemlig Danmark tirsdag aften, og igen ser det ud til, at det kommer til at gå hårdest ud over nordjyderne.

Vejrguderne har ikke været gode ved nordjyderne i 2011, og det nye år ser ikke ud til at blive meget bedre.

En ny storm rammer nemlig Danmark tirsdag aften, og ligesom den seneste storm i slutningen af november, ser det ud til at gå hårdest ud over den nordlige del af landet.

- Der udvikler sig et kraftigt lavtryk lige vest for de britiske øer, og det ser ud til, at vi får regulær storm med vindstød af orkanstyrke, 32-38 meter i sekundet, i Vest- og Nordjylland, siger Andreas Nyholm fra TV 2's Vejrcenter.

- Stormen kommer op i samme kategori som adventsstormen i slutningen af november, så den kan komme til at give nogle ødelæggelser, tilføjer han.

Danskerne kan derfor roligt bruge mandagens tørvejr på at få sikret huset, sommerhuset og garagen, så skaderne efter stormen kan holdes på et minimum.

Som det ser ud nu, går stormen i land i Danmark tirsdag aften og raserer det meste af natten. Også Nordsjælland ser ud til at blive ramt hårdt, og hele landet rundt kan man se frem til vindstød af stormstyrke.

- Det er overstået, når vi vågner onsdag morgen, men onsdag bliver også en blæsende dag med regn- og haglbyger, siger Andreas Nyholm.

Torsdag ser det ud til, at et nyt lavtryk passerer, og danskerne kan se frem til endnu en dag med regn, slud og blæst, men blæsevejret kommer ikke op på samme niveau som tirsdagens kraftige storm.

Fredag bliver til gengæld fri for både regn og slud, og der er chance for at få et glimt af solen rundt omkring i landet, inden vintervejret overtager i slutningen af ugen.

- Vi har nærmest ikke haft kulde i denne vinter, men natten til søndag kommer der lidt køligere luft ned til os, så der ser det ud til, at vi får lidt vinter med rigtige snebyger og frost, siger Andreas Nyholm.

/ritzau/