LIGE NU:

Asbestfrygt i Nørresundby

Beboer i Nørresundby frygter for sit og sin families helbred efter en brand. Det livsfarlige stof asbest flyver nu rundt i villahaverne, da forsikringsselskabet ikke har fået ryddet op endnu.

For snart en måned siden brændte Jess Jensens nabohus, og asbest fra taget blev strøet ud i villakvarteret. Her en måned efter er de farlige asbestplader endnu ikke blevet forseglet.

- Det er jo giftigt, så jeg kan ikke forstå, hvorfor det kan få lov til at ligge over det hele, hvor børn kan putte det i munden, siger Jess Jensen til TV2/Nord.

Aalborg Kommune har bedt ejeren af huset om at dække taget til for at undgå yderligere asbestforurening. Men indtil videre er der ikke sket noget. TV2/Nord har talt med ejerne, som er kede af situationen. De fortæller dog, at de ikke vil dække taget af, da det ifølge dem er forsikringsselskabets ansvar.

IF Forsikring mener, at de har gjort, hvad de har fået besked på af Aalborg Kommune.

- Jeg kan ikke se, at vi på nogen måde har optrådt forkert, og vi har ikke hørt fra kommunen, fortæller pressechef hos IF Forsikring, Poul Steffensen.

Dokumenter fra Aalborg kommune viser dog, at ejeren og forsikringsselskabet d. 7. februar fik besked på at begrænse asbestforureningen ved at dække området til, hvis der ikke blev ryddet op med det samme. Nu overvejer kommunen et påbud, hvis der ikke sker noget.

Se mere om sagen i TV2/Nords nyhedsudsendelser onsdag.