Nogle af tyvekosterne.

Nogle af tyvekosterne.

1 af 2

Asylansøger varetægts-fængslet for tyveri

En 16-årig hviderussisk asylansøger blev onsdag varetægtsfængslet i en stor tyverisag. Han blev opdaget, da han forsøgte at sende en mistænkelig pakke ud af landet.

- Jeg har ikke set så meget tøj i en sag før. Jeg synes, det er en meget, meget stor mængde.

Sådan lyder det fra Christian Jørgensen, der er funktionsleder ved Mobil Tyveri Gruppe i Midt- og Vestjyllands Politi.

Den unge mand blev afsløret efter at have forsøgt at sende en mistænkelig pakke fra Hurup Posthus. I pakken var der tøj for cirka 25.000 kroner.

Da politiet kiggede på den 16-åriges værelse på Børnecenter Vestervig fandt de et helt lager af tyvekoster. De vurderer, at der samlet er tyvekoster for mere end 50.000 kroner

Minna Knudsen, der arbejder på Hurup Posthus, tog imod pakken på omkring 19 kilo.

- Jeg synes, det var meget tøj at sende afsted, når man tænker på, hvad det koster at få sendt, og derfor blev jeg mistænkelig, siger hun.

Den 16-årige har kun boet på børnecenteret i en måned.

-Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, at der med sikkerhed har været flere involverede, men den store mængde og den relativt korte tid, det er foregået over, så har jeg meget svært ved at se, at han har kunnet nå det hele på egen hånd, siger Christian Jørgensen.

Politiet vurderer, at det meste er stjålet i lokalområdet, og for politiet ligger der nu et stort arbejde med at frem til de butikker, hvorfra varerne er stjålet.

- Hvis vi kan finde nogle af gerningsstederne, så håber vi på, at vi kan få fat i noget videoovervågning, siger Christian Jørgensen.

Den 16-årige dreng blev varetægtsfængslet i fire uger.