Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Asylcenter får egen streetwalker

Et nyt banebrydende initiativ skal skabe mere tryghed i Brovst. Asylcentrets tilstedeværelse har skabt uro i lokalsamfundet - så nu skal en streetwalker dæmme op for utrygheden og skabe et godt forhold mellem center og by

- Min rolle er at skabe kommunikation mellem borgere, handlende og asylansøgere, og så skal jeg afklare de problematikker, der er - og løse dem, siger streetwalker Maria Bartholdy.

Initiativet er det første af sin art i Danmark. Det blev i værksat, fordi der i det seneste år har været en del uro i Brovst.

- Vi oplevede en stigende bekymring hos borgere og handlende på grund af episoder med tyveri, hærværk og larm, og det ville vi gøre noget ved hurtigst muligt, fortæller afdelingsleder på Asylcenter Brovst Rikke Ørnberg og tilføjer:

- Samtidig ville vi undgå at alle asylansøgere bliver dæmoniseret, fordi vi har indtryk af, at det kun er få, der har været problemer med.

Streetwalkerinitiativet er skabt som et samarbejde mellem asylcenter, handelsforeningen og politiet. Når ordningen bliver mere etableret, skal streetwalker Maria Bartholdy også stå i spidsen for et aktivitetshus, hvor borgere og asylansøgere kan møde hinanden.