01:53

Foto: Lars S. Christoffersen

1 af 2

Asylcenter fejrer succesfuldt år

Asylcenter Vrå kan tirsdag fejre sin et års fødselsdag. Centrets beboere er blevet godt integreret i lokalmiljøet.

 Borgerne i Vrå var bestemt ikke tilfredse, da det blev besluttet, at byen skulle huse et asylcenter. Der blev blandt andet indsamlet underskrifter mod centret, men den skeptiske røst fra de lokale i Vrå er nu afløst af positive toner.

Tirsdag kunne Asylcenter Vrå fejre sin et års fødselsdag, og det blev markeret med en fest for centrets 78 beboere og de lokale i Vrå.

- Jeg synes, at det er fantastisk. Det har været rart at møde så mange åbne og interesserede mennesker, siger afdelingsleder for Asylcenter Vrå, Marit Risdahl Nielsen om de mange lokale, som dukkede op til arrangementet.

Det er hovedsageligt børnefamilier, der bor på asylcentret, og de havde i anledning af fødselsdagen bagt kager fra deres hjemlande. Der kunne således spises løs af kager fra lande som Rusland, Syrien og Somalia.

Edel Jensen er en af de lokale beboere, som tirsdag besøgte asylcentret. Hun var noget skeptisk, da centret åbnede sidste år, men det har ændret sig nu.

- Jeg var bange for, at det var nogle bøllemagere, som kom til Vrå. Nu har centret ligget her i et år, og der har ikke været nogle problemer, så jeg er meget tilfreds, siger Edel Jensen.

Asylcenter Vrå har været meget opmærksomme på at få beboerne integreret i lokalmiljøet. Derfor bruger beboerne blandt andet den lokale skole, højskolen og idrætshallen i byen.