Baggrund for Danish Meat Company

 Baggrund for Danish Meat Company

En lille opkomling i svinesektoren, det private slagteri Danish Meat Company i Vrå i Nordjylland, lukker efter kun to års drift.

Det lille, privatejede svineslagteri Danish Meat Company i Vrå i Vendsyssel med 170 medarbejdere lukker formentlig efter kun to års drift. Det er en følge af den økonomiske afmatning og problemerne generelt med afsætningen i svinesektoren.

Onsdag standsede slagteriet betalingerne på grund af usikkerheden.

Direktør Carsten Sørensen oplyser til Ritzau, at han ikke er særlig optimistisk med hensyn til at få tilført ny kapital til virksomheden, som ejes af fem nordjyske svineproducenter.

Slagteriet orienterede onsdag morgen medarbejderne, og der holdes senere onsdag pressemøde om betalingsstandsningen.

Det er endnu ikke oplyst, hvor mange medarbejdere, der risikerer at miste deres arbejde. Leverandørerne af svin fik besked om ikke at sende grise til slagtning onsdag og de kommende dage.

Mulige aftagere af slagtesvin fra de 37 leverandører er Danish Crown og slagteriet Tican i Thisted. Inden betalingsstandsningen slagtede man i Vrå 7000 svin om ugen, og produkterne blev solgt verden over.

Slagteriet i Vrå blev etableret af svineproducenter, som var utilfredse med indtjeningen og Danish Crowns dominans i svinesektoren.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland