Ballade i bestyrelsen

Socialdemokraten Brian Bøgh Eriksen er rasende. Han var sikker på, at han skulle være ny bestyrelsesformand i Aalborg Zoo, men ganske uventet valgte et flertal i bestyrelsen at give posten til en venstremand.

Der er ganske roligt blandt dyrene i Aalborg Zoo. Men i bestyrelsen er der alt andet end roligt.

- Siden 10. januar har det stået på aalborgkommune.dk, at jeg er bestyrelsesformand i Aalborg Zoo. Vi har en aftale om, at det er det største parti i kommunen, der får formandsposten. Men efter bestyrelsesmødet i går endte det så helt anderledes, fortæller socialdemokraten Brian Bøgh Eriksen.

Aalborg Zoos syv bestyrelsesmedlemmer skulle vælge en ny formand. En post der er attraktiv, selv om den er ulønnet. Brian Bøgh Eriksen troede, at han var eneste kandidat. Men på mødet fik han at vide, at venstremanden Steen Royberg var modkandidat.

- Der gik fuldstændig panik i mødet. De andre rendt rundt på gangene og snakkede. Det var meget ubehageligt, forklarer Brian Bøgh Eriksen.

I bestyrelsen sidder tre politikere, to personer fra erhvervlivet, en fra turistbranchen og en medarbejder fra Aalborg Zoo. Kun Brian Bøgh Eriksens partikollega fra socialdemokraterne stemte på ham, resten valgte Steen Royberg.

- Jeg er utrolig glad for at være blevet valgt. Men det var et noget anderledes møde. Jeg kunne godt se, at Brian var fortørnet, men der har altså ikke været en aftale om, at det største parti får posten, fortæller Steen Royberg.

TV2/Nord har i dag snakket med flere af bestyrelsesmedlemmerne, og de mener heller ikke, at de har brudt en aftale ved at vælge Steen Royberg.

- Jeg ved ikke, om jeg bliver i bestyrelsen. Det ville være mærkeligt at arbejde sammen med Steen Royberg, når han ikke har fortalt mig, at han ville stille op. Det er utroværdigt, siger Brian Bøgh Eriksen.

Direktør i Aalborg Zoo, Henrik Johansen, har ikke ønsket at kommentere på balladen. Heller ikke den socialdemokratiske borgmester Thomas Kastrup-Larsen.