LIGE NU:

Baptister maler ikoner

Sommerstævne: Baptister fra ind- og udland samlet til sommerstævne i Mariager.

Mens mange holder sommerferie sydpå eller i et sommerhus er over 1000 baptister i denne uge samlet til baptisternes årsstævne i Mariager.

En af dem er 22-årige Jakob Hedegaard fra Aabenraa. Sammen med sin kæreste og hendes familie er han af sted til træffet for første gang. Han tilbringer blandt andet ugen med at lave religiøse ikoner.

"Jeg synes det er vigtigt at bruge noget tid på sit forhold til Gud. Både alene, hvilket der er god mulighed for her, men også i fællesskab med andre," siger Jakob Hedegaard.
Derfor brugte han tirsdag eftermiddage på at "skrive en ikon", som det hedder når man fremstiller et religiøst maleri på træ. Jakob Hedegaards ikon forestiller blandt andet et krucifiks og skal hænge i hans kommende hjem.
Og ifølge Finn Günther, som står for aktiviteten, har deltagerne udvist stor interesse for at male ikoner. Han maler selv ikoner i sin fritid og lægger stor vægt på, at de skal have et personligt præg.

"Det er jo noget, du hænger op i et stille hjørne, som vil minde dig om, hvad der skete i dit liv på det tidspunkt, hvor du malede det," fortæller han.

Baptiststævnet i Mariager varer til og med lørdag og tæller deltagere fra ti andre landen foruden Danmark.