LIGE NU:

Bedre hjælp mod spiseforstyrrelser

Det er endelig lykkedes Region Nordjylland at ansætte det nødvendige personale til at gå i krig med ventelisten for patienter med spiseforstyrrelser.

To læger ansat
Patienter med spiseforstyrrelser kan se frem til bedre og hurtigere hjælp i Nordjylland. Med ansættelse af en svensk læge og tilknytning af en dansk, som begge er eksperter i spiseforstyrrelser, er der banet vej i Region Nordjylland for at opbygge en enhed for spiseforstyrrelses i psykiatrien.

Indsats vedr. spiseforstyrrelser
Målet er, at afdelingen i løbet af et års tid skal kunne dække behovet for behandling af nordjyske patienter med spiseforstyrrelser.

- Vi har længe ønsket at øge indsatsen og har også afsat penge til det. Men problemet har været at skaffe det faglige personale, for der er kamp om de få specialister indenfor spiseforstyrrelser. Så det er utrolig glædeligt, at vi nu kommer i gang, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) til Ritzau.

Specialiseret funktion
Den svenske læge starter 1. oktober. Samtidig er der åbnet mulighed for ekstra hjælp fra en dansk læge. Psykiatrien i Nordjylland vil derfor fra efteråret begynde arbejdet med at oprette en specialiseret spiseforstyrrelsesfunktion, der tager sig af patienter med alder op til 30 år.
Det vil i praksis betyde stort set alle patienter med spiseforstyrrelser.

Også hjælp til unge
I dag behandles de yngste patienter i børne- og ungdomspsykiatrien, men nu forbedres hjælpen også til patienter over 18 år.

Styrker samarbejde med center
Nordjylland styrker også samarbejdet med Center for spiseforstyrrelser i Århus.

Patienter venter
Landet over venter patienter med spiseforstyrrelser på at få hjælp. I patientforeningen PS Landsforeningen har man kontakt til mindst 150 spiseforstyrrede i hele landet, der venter på behandling. Heraf flere så syge at de burde indlægges.