LIGE NU:

Behandlingsgarantien er suspenderet

Strejken er slut fra midnat i aften. 37.000 aflyste behandlinger skal nu gennemføres.

Det er slut med nødberedskaber og aflyste behandlinger fra midnat i aften. Sygeplejerskerne og deres arbejdsgivere har fundet frem til en ny overenskomst, og nu går de i arbejde igen.

Alene i Nordjylland venter der sygeplejerskerne over 37.000 aflyste behandlinger, der nu skal gennemføres. Men nu har patienterne ikke længere garanti for at blive behandlet indenfor fire uger. Regeringen og Danske Regioner valgte nemlig i dag at suspendere behandlingsgarantien.

- En suspendering af behandlingsgarantien er et initiativ, der kunne tages for at sikre , at de patienter, der har det dårligst og der har mest brug for behandling hurtigt, også kommer til hurtigst, forklarer Per Christiansen, sundhedsdirektør i Region Nord.

Ifølge sundhedsdirektøren vil det tage et års tid, før ventelisterne ser ud, som de gjorde før strejken.

Regionen arbejder i øjeblikket på at komme i kontakt med alle de patienter, der har fået aflyst deres behandling under strejken. De kan alle forvente at høre fra regionen, enten på telefonen eller per brev, indenfor 14 dage. Per Christiansen opfordrer dem alle til at følge situationen på Region Nords hjemmeside www.rn.dk.

Mere overarbejde til sygeplejerskerne

Den otte uger lange strejke kan betyde mere overarbejde til sygeplejerskerne:

- Vi håber jo at det, at man har fundet frem til et forhandlingsresultat, også betyder, at man kan skabe et godt klima, for at sygeplejerskerne også hjælper til med at gøre en ekstra indsats for at få ryddet op efter konflikten, siger Per Christiansen.

Sygeplejerskerne har i forvejen en aftale om merarbejde, indgået mellem Dansk Sygeplejeråd og Region Nord. Men tillidsrepræsentant på Aalborg Sygehus, Bente Pedersen, tror måske ikke den aftale er tilstrækkelig, i forhold til den mængde der kræves, for at komme ventelisterne til livs igen:

- Vi sygeplejersker er altid parate til at være fleksible og arbejde ekstra, men så forventer man også, at man får noget for det, så det kommer an på, hvad der er i det, siger Bente Pedersen.

Behandlingsgarantien er suspenderet for et år.