LIGE NU:

Bent Bøgsted: Vognmændene skal tvinges til at hjælpe

Endnu en bulgarsk lasbilchauffør er strandet i Nordjylland. Nu vil Dansk Folkepartis Bent Bøgsted tvinge vognmændene til at forsikre lastbilerne.

Efter at endnu en bulgarsk chauffør er strandet i Nordjylland med en defekt lastbil, går Bent Bøgsted nu ud med et forslag om, at vognmændene skal tvinges til at forsikre lastbilerne, så de kan få hjælp, hvis der opstår problemer. 

- Man kunne jo stille krav om, at lastbilerne skal forsikres. På den måde kan man få lastbilen repareret. For jeg mener, at alle lastbiler burde have en forsikring, der dækker, hvis en lastbil går i stykker, siger Bent Bøgsted, Beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti. 

Det er altid vognmandens ansvar, men hvis han ikke vil eller ikke kan hjælpe må vognmandens lastbiler slet ikke køre i Danmark lyder det fra Dansk Folkeparti. 

- Hvis ikke vognmændene vil tegne en forsikring, så er der bare ingen adgang til Danmark, siger Bent Bøgsted. 

Sagen om den bulgarsk chauffør handler om, at det er vognmanden, der skal betale for at reparere lastbilen. Vil han ikke det, kan chaufføren ikke gøre noget. 

I det nuværende tilfælde er det den bulgarske chaufførs vognmand, der har ansvaret for at udbedre skaden og skaffe hjælp til chaufføren. Men det kan, som man ser med den havarerede lastbil ved Aalborg, trække ud. Det betyder derfor, at de østeuropæiske chauffører reelt ikke kan gøre meget andet end at vente.

En eventuel ny lov, der tvinger vognmændene til at forsikre, er endnu kun et forslag fra Dansk Folkeparti. 

- Jeg skal have talt med vores trafikordføre og se på, om det er noget vi kan komme videre med, siger Bent Bøgsted. 

Den 22. december 2015 skete præcis det samme, hvor en anden bulgarsk chauffør sad fast - Denne gang blev det til flere dage uden mad og drikke, før danske kolleager fik nok og gav ham mad. Den gang skulle chaufføren vente til efter nytår, før det blev gjort noget fra vognmandens side. 

I begge tilfælde er vognmanden også selv fra Bulgarien. Og når lastbilerne går i stå, er det er ikke vognmanden hjemme i Østeuropa, der taber, men chaufførerne - der holder tilbage i et fremmede land, og i nogen tilfælde uden mad og drikke.

Gense indslaget fra den 30. december, hvor en flok danske chauffører fik medlidenhed med en bulgarsk chauffør, der i over en uge havde opholdt sig på en rasteplads uden mad, drikke og penge: