LIGE NU:

Beredskabet, politiet og ambulancer melder klar til nytårsaften

De samlede nordjyske beredskaber melder alt klar til en nytårsaften, der formentlig bliver som alle andre – travl.

Nytårsaften betyder altid en travl dag for beredskabet. Både for brandfolk, politi og ambulancer er det en af de dage, hvor de plejer at have mest travlt.

Derfor har de nordjyske beredskaber også gjort sig klar til en dag som i dag.

Hos Nordjyllands Beredskab, der sørger for brandbiler er det heller ingen undtagelse. Nytårsaften er historisk den dag, hvor de har mest travlt på hele året. Derfor har de også gjort klar til en dag med nok at se til.

- Vi har ekstra mandskab inde, og vi har alle 36 stationer i regionen bemandet og klar til at køre. På stationen i Aalborg har vi et ekstra mandskab, som møder ind fra klokken 21 og som er klar til at køre, hvis der opstår noget. Ellers så er det en aften, hvor vi har mandskab på vagt, som de plejer, og så følger vi situationen i løbet af aftenen fra vores vagtcentral, fortæller beredskabsdirektør ved Nordjyllands Beredskab, Diana Sørensen.

Nytårsaften betyder altid en stor folkefest. En folkefest der næsten altid hænger sammen med alkohol. Netop plejer aftenen at blive travl for ambulancerne, men også de har forberedt sig til en aften, hvor der er mere travlt end en normal mandag nat.

- Efter klokken 12 der plejer kurven typisk at gå lidt op i aktivitet, så der har vi to ekstra sygeplejersker på telefonerne i forhold til at svare 112 opkald, siger præhospital direktør i Region Nordjyllands, Peter Larsen.

Sidst men ikke mindst regner politiet også med at få en travl aften. Nytårsaften er de to til tre timer på hele året, hvor der er mest travlt. Her plejer lamperne at blinke rødt på vagtcentralen, og alle patruljer er i gang.

- Vi er det mandskab, som man har vurderet er nødvendigt til at dække sådan en vagt her, og det skal vi nok klare med de ting, som vi forventer, der sker, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Karsten Højrup Kristensen.

Generelt råder de samlede nordjyske beredskaber nordjyderne til at bruge sin sunde fornuft på en aften som denne. Der handler om at håndtere fyrværkeriet forsvarligt, holde god sikkerhedsafstand og altid bruge briller, når man er ude ved fyrværkeriet – også selvom man ikke selv tænder for raketterne.